Επεκτείνει το Πασχαλινό «Καλάθι Αλληλεγγύης» ο Δήμος Λευκωσίας

Επεκτείνει το Πασχαλινό «Καλάθι Αλληλεγγύης» ο Δήμος Λευκωσίας

Θα διανεμηθούν περίπου 100 πακέτα

Την έκτακτη υπηρεσία «Καλάθι Αλληλεγγύης» επεκτείνουν, λόγω αυξημένης ζήτησης, ο Δήμος και το Πολυδύναμο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο Δήμος και το Πολυδύναμο Λευκωσίας προσφέρουν ανακούφιση σε ευάλωτους Δημότες, οι οποίοι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξασφάλισης βασικών προϊόντων, προσφέροντας «Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης».

Περίπου 100 πακέτα θα διανεμηθούν κατ’ οίκον σε άτομα της τρίτης ηλικίας χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο, μονογονεϊκούς, πολύτεκνους, λήπτες ΕΕΕ, άνεργους ή αυτοεργοδοτούμενους που λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού δεν εργάζονται και κατοικούν εντός του Δήμου Λευκωσίας.

 

Ο Δήμος καλεί όσους γνωρίζουν άτομα που δυσκολεύονται και κατοικούν εντός του Δήμου Λευκωσίας  ή τα ίδια τα άτομα που δυσκολεύονται, να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο  22797007.  

Η διανομή θα γίνεται ανάλογα με την διαθεσιμότητα του αποθέματος των πακέτων.  

Προτεραιότητα θα έχουν τα άτομα/οικογένειες που δεν έχουν λάβει ήδη πακέτο.  

Τα αιτήματα θα αξιολογούνται από την υπηρεσία του Πολυδύναμου και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Αν κριθεί σκόπιμο θα απαιτείται από το δικαιούχο να παρουσιάζει σχετικό πιστοποιητικό/αποδεικτικό στοιχείο κατά τη διανομή του πακέτου.  

 Τα αγαθά πρώτης ανάγκης προσφέρονται από εταιρείες-χορηγούς, τις οποίες ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.  

 Το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας θα συντονίσει τη δράση και  θα λειτουργήσει έκτακτα ως Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής των Αγαθών. Για τη διανομή θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο μικρών λεωφορείων Λευκωσίας.  

 Την τηλεφωνική γραμμή θα διαχειρίζονται Λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση των δημοτών για κάθε πληροφορία και εξυπηρέτηση από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. κατά τις εργάσιμες μέρες.  

Για την δράση θα ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής όπως έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

ΚΥΠΕ

Home