Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επεκτείνεται από σήμερα το ωραρίο λειτουργίας των walk in

Offsite Team -
22.11.2021 - 08:11

Επεκτείνεται από σήμερα το ωραρίο λειτουργίας των walk in

Όλες οι πληροφορίες

Επεκτείνεται από σήμερα, Δευτέρα, το ωράριο λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk in), που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας τα κέντρα walk in, που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, θα εργάζονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 08:00 μέχρι τις 18:00 και το Σάββατο από τις 08:00 μέχρι τη 13:00.

 

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τις καθημερινές από τις 08:00 μέχρι τις 15:00 θα λειτουργούν στην Λευκωσία τα εμβολιαστικά κέντρα σε Κρατική έκθεση Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ και Κέντρο Υγείας Λατσιών, ενώ στη Λεμεσό στο  Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού»  Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ, στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας και στο Νοσοκομείο Τροόδους στην Κυπερούντα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Επίσης, τις καθημερινές από τις 08:00 μέχρι τις 15:00 θα λειτουργούν στην Λάρνακα τα εμβολιαστικά κέντρα σε Λιμάνι Λάρνακας Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ, στην Αμμόχωστο στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ στην Πάφο στο Γενικό Νοσοκομείο.  

Εξάλλου, καθημερινά από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 και τα Σάββατα μέχρι τη 13:00 θα συνεχίσουν να λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (walk in) σε Λευκωσία και συγκεκριμένα στη Κρατική έκθεση Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ, στη Λεμεσό στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού»  Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ, στη Λάρνακα στο Λιμάνι Ά, ΄Β, ΄Γ, ΄Δ, στην Αμμόχωστο στο Γενικό Νοσοκομείο και στην Πάφο, επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο.  

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι για εμβολιασμό είναι άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν  έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης), άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου και έχει παρέλθει η περίοδος απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης) και επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Επιπλέον, για εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετούνται άτομα, ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει απαραίτητα παρέλθει χρονικό διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση, ενώ για εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Οι δικαιούχοι πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν στοιχεία που να βεβαιώνουν τη συγκεκριμένη διάγνωση (βεβαίωση από θεράποντα ιατρό, συνταγή ΓεΣΥ, κλπ).

Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Στο μεταξύ, η χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus για τη διενέργεια ελέγχων κατοχής SafePass καθίσταται υποχρεωτική από σήμερα Δευτέρα, κι έπειτα, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home