Επεκτείνεται το ωράριο των walk in κέντρων

Επεκτείνεται το ωράριο των walk in κέντρων

Οι δικαιούχοι

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, και δη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφασίστηκε όπως, επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk in), που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αναγνωρίζοντας ότι ο έγκαιρος μαζικός εμβολιασμός των πολιτών κατά της νόσου COVID-19, αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό του κορωνοϊού, με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν για εμβολιασμό, θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η Κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους επιδημιολογικούς δείκτες όπως θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης και εάν κριθεί αναγκαίο θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης αυστηρών μέτρων.

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων (walk in) από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Τα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (walk in), που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, θα εργάζονται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8π.μ – 6μ.μ και το Σάββατο από τις 8π.μ – 1μ.μ

Καθημερινές από τις 8π.μ μέχρι τις 3μ.μ θα λειτουργούν τα πιο κάτω κέντρα: 

pinakas

Καθημερινά από τις 3μ.μ μέχρι τις 6μ.μ και τα Σάββατα μέχρι τη 1μ.μ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα πιο κάτω εμβολιαστικά κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (walk in): 

pinakas2

Δικαιούχοι για εμβολιασμό είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

  1. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).
  2. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου και έχει παρέλθει η περίοδος απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης).
  3. Για εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετούνται άτομα, ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει απαραίτητα παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.
  4. Για εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας. Οι δικαιούχοι πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν στοιχεία που να βεβαιώνουν τη συγκεκριμένη διάγνωση (βεβαίωση από θεράποντα ιατρό, συνταγή ΓεΣΥ, κλπ).
  5. Επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Home