Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έπεσαν οι υπογραφές για γραφείο του ΠΟΥ στην Κύπρο

Offsite Team -
06.10.2022

Έπεσαν οι υπογραφές για γραφείο του ΠΟΥ στην Κύπρο

OΥπουργός Υγείας υπέγραψε Κοινή Δήλωση Πρόθεσης με Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του ΠΟΥ

To Υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, σε Υπογραφή Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την ίδρυση Γραφείου Χώρας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Λάρνακα.

>>> Διαβάστε επίσης: Πέφτουν οι υπογραφές για το γραφείο του ΠΟΥ στην Κύπρο

Η Κύπρος, έχοντας μια καθιερωμένη ιστορία αριστείας στην επιστήμη και την έρευνα, εφαρμόζει πολιτικές βασισμένες σε τεκμηριωμένη επιστημονική βάση. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε σειρά διαβουλεύσεων με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με σκοπό την ίδρυση Γραφείου Χώρας του Οργανισμού στη Λάρνακα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, τόσο στη Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

δσωσδωδσζ

Το Γραφείο αναμένεται μεταξύ άλλων, να δραστηριοποιηθεί στους εξής βασικούς τομείς: Ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων, μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων που έχουν ως στόχο την πρόληψη, καθώς και στη συλλογή, διάχυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης, την ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων, προώθηση δράσεων, μηχανισμών ανταπόκρισης και ετοιμασία εργαλείων συνεργασίας.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μοιράζονται μια κοινή φιλοδοξία να επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο ευημερίας, προστασίας της υγείας και πρόληψης των ασθενειών. Σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, πρόσθεσε, ο  κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ή το υπόβαθρο, μπορεί να έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, οικονομικά προσιτές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού είναι η επαρκής διαχείριση του ελέγχου των αναδυόμενων μεταδοτικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της ύπαρξης ισχυρών συστημάτων για την παρακολούθηση και την πρόληψη της εξάπλωσής τους.

ωφδγβδφγβρσδ

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ, Δρ. Hans Henri P. Kluge, δήλωσε: «Σήμερα κάνουμε την Ευρώπη ένα ασφαλέστερο μέρος, καλύτερα εξοπλισμένο να αντιμετωπίσει μελλοντικές απειλές, και να παρέχει τις φροντίδες υγείας που ζητούν οι πολίτες. Το νέο Γραφείο Χώρας του ΠΟΥ στην Κύπρο θα κτίσει πάνω στην παράδοση της χώρας για αριστεία στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας, και αναμένεται να ενισχύσει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και εξειδίκευσης στην αντιμετώπιση Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων. Στο σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η Κύπρος κατέχει μια ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση για την πρόοδο της διακοινοτικής υγείας, ως πυρήνας μετανάστευσης, αλλά και σημείο εισόδου. Καλωσορίζω το νέο γραφείο, το οποίο θα υπηρετήσει ως μια πλατφόρμα διαλόγου και συνεργασίας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, τόσο για την Κύπρο, όσο και για ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης».  

Home