Επ.Εθελοντισμού: Σπουδαίο το έργο ΜΚΟ για παιδικό καρκίνο

Επ.Εθελοντισμού: Σπουδαίο το έργο ΜΚΟ για παιδικό καρκίνο

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του έργου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ασχολούνται με το ευαίσθητο θέμα του παιδικού καρκίνου, αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου (International Childhood Cancer Day) που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου.  

 

«Ο εθελοντισμός μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπισή του, κυρίως μέσα από την ψυχολογική και άλλη στήριξη, που οι εθελοντές παρέχουν στα παιδιά και στις οικογένειές τους.  Εξίσου σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, αλλά και στην έγκαιρη διάγνωσή του, αποτελεί η αρωγή του Κράτους» προστίθεται. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Η Παιδογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς υψηλού επιπέδου θεραπείας και περίθαλψης σε πάσχοντα παιδιά και εφήβους.  Ο κοινός αγώνας κατά του καρκίνου και ειδικά του παιδικού πρέπει να εντατικοποιηθεί, για ένα μέλλον με ελπίδα και υψηλά ποσοστά επιβίωσης».  

Ο στόχος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τον Παιδικό Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι να εξαλείψει τον πόνο και την ταλαιπωρία των παιδιών που μάχονται κατά του καρκίνου, αναφέρεται και καταλήγοντας στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στη σημασία του καθορισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου.

ΚΥΠΕ

 

Home