Επιβάλλεται ποινή για τις απόπειρες φόνου σε Λάρνακα & Αγία Νάπα

Επιβάλλεται ποινή για τις απόπειρες φόνου σε Λάρνακα & Αγία Νάπα

Κατηγορούμενος 37χρονος Ελληνοκύπριος από την Πάφο

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας  - Αμμοχώστου, θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη (1/7) ο 37χρονος για τις απόπειρες φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα.

Στην τελευταία δικαστική διαδικασία, ο 37χρονος παραδέχθηκε συνολικά 24 κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Το Κακουργιοδικείο, αναμένεται σήμερα να επιβάλει ποινή στον 37χρονου όπου προβλέπεται να είναι πολυετής.

Παράλληλα, για τις ίδιες υποθέσεις κατηγορούμενος είναι και 38χρονος ισοβίτης, χωρίς όμως να παραδεχθεί τις 24 κατηγορίες, με αποτέλεσμα να ξανά παρουσιαστεί εκ νέου στο Δικαστήριο στις 6 Ιουλίου.

Να σημειώσουμε ότι ο 37χρονος έδειξε τον 38χρονος ισοβίτη ως το πρόσωπο που οργάνωσε τα δύο εγκλήματα.

Τα γεγονότα των δυο υποθέσεων

Η απόπειρα φόνου στην Λάρνακα διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 εναντίον 37χρονου στη Λάρνακα και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.

Όσον αφορά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα εναντίον επιχειρηματία, διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφετέρια και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Home