Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιβάτες σε αριθμό ίσο με 50% χωρητικότητας στα λεωφορεία

Offsite Team -
03.05.2020 - 11:05

Επιβάτες σε αριθμό ίσο με 50% χωρητικότητας στα λεωφορεία

Thumbnail
Τι αναφέρει το Υπ. Μεταφορών

Από την 4η Μαΐου 2020 οι Εταιρείες Μεταφοράς Τακτικών Επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη, καθώς και όλα τα μέσα δημόσιων μεταφορών με λεωφορείο, δηλαδή υπηρεσίες κλειστών θυρών (Shuttle) από και προς τα αεροδρόμια, τουριστικά λεωφορεία και ιδιωτικά λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες σε αριθμό ίσο με το 50% της χωρητικότητας των οχημάτων τους στρογγυλοποιημένο προς τον αμέσως πιο κάτω ακέραιο αριθμό (π.χ ο αριθμός 6.35 μετατρέπεται σε 6), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, το Υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζει ότι το μέτρο ακύρωσης όλων των Τακτικών Διαδρομών με Κόμιστρο ανά Επιβάτη που διενεργούνται Κυριακή ή αργίες συνεχίζει να ισχύει.

 

Αναφορικά με τα ταξί (αστικά/αγροτικά/υπεραστικά) το Υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζει ότι τα ταξί με δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων ατόμων, δύνανται να μεταφέρουν το πολύ δύο επιβάτες (εξαιρουμένου του οδηγού) και τα ταξί με δυνατότητα μεταφοράς πέραν των τεσσάρων ατόμων, δύνανται να μεταφέρουν το πολύ τρεις επιβάτες (εξαιρουμένου του οδηγού).  

Το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων και των ταξί πρέπει να λαμβάνουν Μέτρα Ατομικής Προστασίας, δηλαδή να φορούν γάντια και μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας. Επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν σε περιπτώσεις που ένας επιβάτης παρουσιάζει συμπτώματα της επιδημίας COVID – 19.  

 Επιπλέον, σημειώνεται, οι οδηγίες του Υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνουν μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνει η ίδια η επιχείρηση προληπτικά σε σχέση με την ενημέρωση και προστασία του επιβατικού κοινού αλλά και των εργαζομένων όσο και διαχειριστικά στις περιπτώσεις ενδεχόμενων περιστατικών COVID – 19.

ΚΥΠΕ

Home