Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιβεβαιώνει η Δράκου: Μελετάται επιστολή Άννας για απόσπαση

Offsite Team -
27.12.2022

Επιβεβαιώνει η Δράκου: Μελετάται επιστολή Άννας για απόσπαση

«Δεν είναι ακέφαλο το Τμήμα Φυλακών»

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, μέσω γραπτής δήλωσης επιβεβαιώνει ότι η Άννα Αριστοτέλους, διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών έστειλε επιστολή με την οποία ζητεί τη μετακίνησή της από τις Κεντρικές Φυλακές, όπως έγραψε νωρίτερα και η Οffsitenews.

Ούτε το Τμήμα Φυλακών είναι ακέφαλο, άλλα ούτε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι απαθές ή άπραγο μπροστά στα αιτήματα και τις ανάγκες των Κεντρικών Φυλακών, αναφέρει στην γραπτή της δήλωση η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου.

>>Διαβάστε επίσης: Επίσημα η Άννα ζήτησε να μετακινηθεί από τις Κεντρικές Φυλακές<<

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Υπουργός με την απουσία της κ. Αριστοτέλους, οι φυλακές λειτουργούν υπό τις οδηγίες της κ. Αθηνάς Δημητρίου ενώ παράλληλα, βάση των κανονισμών και μετά από επιστολή του Υπουργείου προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η κ. Δημητρίου εκτελεί και επίσημα καθήκοντα Αναπληρώτριας Διευθύντριας, από σήμερα μέχρι και τη λήξη της άδειας της κ. Αριστοτέλους.

Η Υπουργός συμπλήρωσε μέσω της γραπτής ανακοίνωσης ότι η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου παραμένει σε επικοινωνία με την κ. Δημητρίου, ως υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργιά των Κεντρικών Φυλακών και η οποία ενημερώνει καθηκόντως την κ. Αριστοτέλους, κάτι που επαναβεβαιώθηκε και σε συνάντηση που είχε η Υπουργός με την κ. Δημητρίου.

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση της Υπουργού: 

«Σε σχέση με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις Κεντρικές Φυλακές, δηλώνουμε:

1.    Ούτε το Τμήμα Φυλακών είναι ακέφαλο, άλλα ούτε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι απαθές ή άπραγο μπροστά στα αιτήματα και τις ανάγκες των Κεντρικών Φυλακών.

2.    Συγκεκριμένα, με την απουσία της κ. Αριστοτέλους, οι φυλακές λειτουργούν υπό τις οδηγίες της κ. Αθηνάς Δημητρίου. Βάση των κανονισμών και μετά από επιστολή του Υπουργείου προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η κ. Δημητρίου εκτελεί και επίσημα καθήκοντα Αναπληρώτριας Διευθύντριας, από σήμερα μέχρι και τη λήξη της άδειας της κ. Αριστοτέλους.

3.    Η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου παραμένει σε επικοινωνία με την κ. Δημητρίου, ως υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργιά των Κεντρικών Φυλακών και η οποία ενημερώνει καθηκόντως την κ. Αριστοτέλους. Κάτι που επαναβεβαιώθηκε και σε συνάντηση που είχε η Υπουργός με την κ. Δημητρίου.

4.    Έχουν δοθεί οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από την Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης στις Φυλακές, δεδομένου και του υπερπληθυσμού.

5.    Σε ότι αφορά το αίτημα για απόσπαση τόσο της κ. Αριστοτέλους όσο και της κ. Δημητρίου, που στάληκε στο Υπουργείο μας την Παρασκευή 23/12/2022 μέσω μακροσκελούς επιστολής, αυτό μελετάται στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς και με την επάνοδο της κ. Αριστοτέλους στα καθήκοντα της, θα γίνει συνάντηση ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Μέχρι την τελική έκβαση του αιτήματος, η κ. Αριστοτέλους και η κ. Δημητρίου παραμένουν στις θέσεις και τα καθήκοντά τους.

6.    Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση των Φυλακών, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα προσωπικής τους ασφάλειας, εκεί και όπου χρειάζεται».

Home