Επιδημιολόγοι: «Δεν είναι ώρα για να ανοίξουν τα γήπεδα»

Επιδημιολόγοι: «Δεν είναι ώρα για να ανοίξουν τα γήπεδα»

Ζητά το 20% η ΚΟΠ αλλά δεν αναμένεται να δούμε σύντομα κόσμο στα γήπεδα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Δεν είναι τόσο εύκολο να δούμε σύντομα φιλάθλους στα γήπεδα ενόψει της δεύτερης και τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Η επιστημονική ομάδα δεν είναι αυτή τη στιγμή υπέρμαχη να γεμίσουν έστω και σε ένα μικρό ποσοστό οι κερκίδες των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Η γραμμή που ακολουθούν οι επιστήμονες είναι όπως οι χαλαρώσεις  του Μαρτίου πρέπει να επέλθουν σταδιακά και κλιμακωτά ώστε να αποτραπεί έξαρση κρουσμάτων. Πληροφορίες της Offsite, αναφέρουν ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζήτησε την παρουσία ενός μικρού ποσοστού φιλάθλων (20%) αλλά όπως όλα δείχνουν το αίτημα δεν θα γίνει αποδεκτό αφού οι επιδημιολόγοι δεν ανάβουν το πράσινο.

Πηγές που πρόσκεινται στην επιστημονική ομάδα ανέφεραν στην Offsite ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα να δούμε φιλάθλους στα γήπεδά μας». Χαρακτηριστικά μας λέχθηκε ότι «τον Μάρτιο θα πρέπει να πάμε συντηρητικά με τις χαλαρώσεις ώστε να μην βγούμε εκτός πλάνων με έξαρση κρουσμάτων».

Την ίδια ώρα όμως όπως μας λέχθηκε από τις ίδιες πηγές, «τα όσα είδαμε όταν υπήρχαν φίλαθλοι στα γήπεδα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μάς κάνουν πολύ επιφυλακτικούς για παρουσία θεατών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να αναμένουμε και να μη βιαστούμε».

Η ΚΟΠ θέλει 20%

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενόψει και της έναρξης της Β Φάσης του πρωταθλήματος από την Παρασκευή, φαίνεται να πιέζει για παρουσία θεατών. Χαρακτηριστικά, όπως μας λέχθηκε από πηγές της ΚΟΠ η Ομοσπονδία ζητεί την παρουσία φιλάθλων τουλάχιστον σε ποσοστό τουλάχιστον  20% της χωρητικότητας των γηπέδων. Όπως μας λέχθηκε η ΚΟΠ ενήργησε από μόνη της έστω και εάν κάποιες ομάδες πιέζουν για να έχουν την υποστήριξη των φιλάθλων τους στα γήπεδα. 

Με βάση τις απόψεις των επιδημιολόγων, το θέμα δεν αναμένεται να είναι στην ατζέντα των χαλαρώσεων που θα δουν την Πέμπτη Υπουργικό και Ειδική Επιστημονική ομάδα. 

Home