Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Ποιοι θα μπορούν να εμβολιαστούν

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
08.09.2022 - 06:30

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Ποιοι θα μπορούν να εμβολιαστούν

Στην Κύπρο 43.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Pfizer

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Έφθασαν στην Κύπρο την Τρίτη (6/9) τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer για τον κορωνοϊό.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως πληροφορείται η OffsiteNews περίπου 43.000 δόσεις του εμβολίου, εμβόλια τα οποία είναι μονοδοσικά.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο κι άλλες δόσεις του επικαιροποιημένο εμβολίου. 

Σημειώνεται ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο καλύπτει το αρχικό στέλεχος της νόσου covid19 καθώς και το ΒΑ.1 στέλεχος της Όμικρον. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο αυτό παραμένει αποτελεσματικό και για άλλες παραλλαγές της νόσου όπου είναι η Α, η Δ αλλά και η Όμικρον 4 και 5. 

Συνεδριάζει η επιτροπή για το ποιοι θα εμβολιαστούν

Σήμερα Πέμπτη (8/9) αναμένεται να συνεδριάσει η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών υπό την προεδρία της κ. Γιαννάκη ώστε να ώστε να καθοριστεί το ποιοι θα μπορούν να εμβολιαστούν με τον εν λόγω εμβόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω συμβόλαιο θα χορηγείται ως ενισχυτική δόση. Δηλαδή δε θα χορηγείται σε άτομο το οποίο είναι μέχρι στιγμής ανεμβολίαστο. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δεδομένα: Με ένα κλικ θα κλείνεις ιατρικές εξετάσεις

Τη δεδομένη στιγμή η 2η ενισχυτική δόση του εμβολίου (4η δόση) χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών. Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μειωθεί το ηλικιακό όριο για την δεύτερη ενισχυτική δόση.

Χρειάζονται νέες στρατηγικές εμβολιασμού λέει η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ την Τρίτη η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να τροχιοδρομηθούν ισχυρές στρατηγικές εμβολιασμού.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ο εμβολιασμός και η ενίσχυση παραμένουν τα ισχυρότερα μας όπλα κατά του ιού. Όλοι μας έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες τα τελευταία χρόνια και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες αυτές θα έχουν αντίκρισμα», τόνισε η κ. Κυριακίδου.

Home