Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επικεφαλής Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Λεμεσού: Κοροϊδία το ωράριο

Offsite Team -
30.11.2020 - 15:51

Επικεφαλής Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Λεμεσού: Κοροϊδία το ωράριο

Thumbnail
Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, «από το πρωί που μιλώ με συναδέλφους, είναι όλοι απηυδισμένοι από την κατάσταση».

Τα περισσότερα μέλη του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής στη Λεμεσό δεν πρόκειται να ανοίξουν τα υποστατικά τους, παρά τα νέα μέτρα που επιτρέπουν επαναλειτουργία μέχρι τις 19:00, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής, Κύπρος Κυπριανού, χαρακτηρίζοντας το ωράριο ως «κοροϊδία».

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, «από το πρωί που μιλώ με συναδέλφους, είναι όλοι απηυδισμένοι από την κατάσταση, γιατί ως κέντρα αναψυχής σταθήκαμε δίπλα στην Κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι ανέφεραν πως δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν με ωράριο μέχρι τις 19:00, ενώ κάποιοι επαναλειτουργούν δοκιμαστικά.

 

Το μέτρο αυτό εξυπηρετεί βασικά τις καφετέριες, «χωρίς να είμαστε εναντίον σε αυτό», είπε και διερωτήθηκε «το πρωί και το μεσημέρι δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊος και μεταδίδεται μετά τις 19:00;»

 

“Είναι τόσο απλή η κοροϊδία και είναι επιεικώς απαράδεκτοι αυτοί που αποφάσισαν αυτό το μέτρο» ανέφερε ο επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, ενώ έκανε λόγο και για ελλειπή οικονομική στήριξη του κλάδου από πλευράς της Κυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με τον κ.Κυπριανού, όλοι στον κλάδο θα έπρεπε να είναι ανοικτοί χωρίς περιορισμούς, «εφαρμόζοντας τα αυστηρά μέτρα που τηρούσαμε και πρέπει να τηρούμε και γι αυτό δεν είχαμε περιστατικά διασποράς του ιού από κέντρα αναψυχής».  

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως είναι αδύνατον για τα κέντρα αναψυχής και τους χώρους εστίασης να εργαστούν με βάση το ωράριο (00:30) για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και διερωτήθηκε, ποιος μαγαζάτορας θα διακινδυνεύσει ν` ανοίξει το υποστατικό του, για να επιχειρήσει λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα να διώξει τους πελάτες του, ενώ αυτοί θα διασκεδάζουν και θα καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά.  

Σε αντίθεση με τα περισσότερα Κέντρα Αναψυχής στη Λεμεσό, επέστρεψαν κανονικά από το πρωί στην εργασία τους τα κομμωτήρια, με τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων Λεμεσού, Δημήτρη Νεοφύτου, να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να κλείσουν, αφού δεν αποτελούν πηγή διασποράς του ιού.  

Μπορεί να ανοίξαμε σήμερα και να είμαστε χαρούμενοι γι αυτό, αλλά δεν έπρεπε καν να κλείσουμε, είπε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι, θα έπρεπε να εκπροσωπείται ένας εκπρόσωπος κάθε κλάδου όταν λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο.  

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δημήτρης Νεοφύτου δεν απέκλεισε το γεγονός, τις δυο εβδομάδες που παρέμειναν κλειστά κομμωτήρια και κουρεία στη Λεμεσό, να εργάστηκαν κάποιοι παράνομα, είτε μεταβαίνοντας σε σπίτια, είτε στα υποστατικά τους.  

Τέλος, είπε πως υπάρχουν κάποιες νέες προϋποθέσεις στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, όπως η βεβαίωση από λογιστικό γραφείο, που δημιουργεί πρόβλημα και καθυστερήσεις στην εξασφάλιση της σχετικής βοήθειας, για μικρά κομμωτήρια που δεν έτυχε να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home