Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επίσκεψη Καδή στην Αίγυπτο για την Κλιματική Αλλαγή

Offsite Team -
24.08.2022 - 19:40

Επίσκεψη Καδή στην Αίγυπτο για την Κλιματική Αλλαγή

Καδής: Γερμανοί εντόπισαν να πωλείται χαλλούμι που δεν είναι ΠΟΠ

Συναντήσεις στην Αίγυπτο είχε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, με στόχο την υιοθέτηση της πρωτοβουλίας της Κύπρου για την Κλιματική Αλλαγή, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση εκδήλωσης από την Κύπρο, ως η χώρα που ανέλαβε την πρωτοβουλία, και την Αίγυπτο, ως η χώρα που θα φιλοξενήσει την παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καδής χθες Τρίτη είχε στην Αίγυπτο συναντήσεις με την Υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας, Γιασμίν Φουάντ και τον Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων, Τάρεκ Ελ Μόλλα. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκε η πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για συντονισμό των δραστηριοτήτων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή, αναφέρεται.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόοδο των εργασιών της πρωτοβουλίας και τους παρέδωσε τις εκθέσεις που ετοίμασαν οι 13 ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετείχαν πέραν των 240 διακεκριμένων επιστημόνων από την περιοχή αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. «Οι εκθέσεις περιλαμβάνουν εισηγήσεις και μέτρα που αφορούν σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, και επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο την Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στις συναντήσεις που είχε ο κ. Καδής συζητήθηκε η διοργάνωση, στο περιθώριο της πιο πάνω Διάσκεψης, ειδικής εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετέχουν οι ηγέτες των χωρών της περιοχής, με σκοπό την παρουσίαση της κυπριακής πρωτοβουλίας και την εξασφάλιση της στήριξης τους στην υλοποίηση των εισηγήσεων της επιστημονικής κοινότητας, προστίθεται. Αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται, η συνδιοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης από την Κύπρο και την Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι στήριξης από την Κύπρο ανάλογων πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η Αίγυπτος.

Τον Υπουργό συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέας Γρηγορίου και η Πρέσβειρα της Κύπρου στο Κάιρο, Πόλυ Ιωάννου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κασουλίδη - Σούκρι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της κοινής διμερούς ατζέντας των δυο χωρών, με έμφαση στην επικείμενη Διάσκεψη των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Σαρμ Ελ Σέιχ, που θα προεδρεύσει η Αίγυπτος.

ΚΥΠΕ

Home