Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επίσκεψη Υπ. Μεταφορών & Υφ. Πρόνοιας σε Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ

Offsite Team -
28.12.2022

Επίσκεψη Υπ. Μεταφορών & Υφ. Πρόνοιας σε Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ

Έχουν ικανοποιήσει το αίτημα του Κέντρου για δωρεάν παραχώρηση μικρού αναπηρικού λεωφορείου

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση στο Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ «Ιασόνειο – Χρώματα Ζωής».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Καρούσος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν ικανοποιήσει το αίτημα του Κέντρου για δωρεάν παραχώρηση μικρού αναπηρικού λεωφορείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Κέντρου.

jbjk

«Tο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο ετοιμάζει τις προσφορές για τις αγορές λεωφορείων μαζί με το Υφυπουργείο Πρόνοιας, έχουν ικανοποιήσει το αίτημα του Ιασονείου Κέντρου για παραχώρηση ενός λεωφορείου το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Πρόκειται για ένα λεωφορείο με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για άτομα με αναπηρίες, ένα όχημα χαμηλών ρύπων, που τόσο είχε ανάγκη το συγκεκριμένο ίδρυμα», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

kjbjk

Από πλευράς της, η κα Ανθούση επεσήμανε τη συνεργασία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παροχή υπηρεσιών συμπληρωματικά με τις δράσεις και τις πολιτικές του Κράτους. Θεωρούμε, πρόσθεσε, τις ΜΚΟ κοινωνικούς εταίρους μας και «γι' αυτό, μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, επιδοτούμε τα προγράμματά τους». Αναφερόμενη, τέλος, στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση ειδικού λεωφορείου για τις ανάγκες του Ιασόνειου Κέντρου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας σημείωσε ότι αποφασίστηκε να στηρίζονται Ιδρύματα και Οργανισμοί με τους οποίους συνεργάζεται το Υφυπουργείο, με παραχώρηση λεωφορείου ανάλογα με τις ανάγκες τους. «Το Ιασόνειο Κέντρο κάνει εξαιρετικό έργο και για αυτό, στο πλαίσιο της επίσκεψής μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ανακοινώσαμε με τον συνάδελφο Υπουργό Μεταφορών την απόφαση για ικανοποίηση του αιτήματός τους» δήλωσε, τέλος, η κα Ανθούση.

hbjk

Home