Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστημονικό συνέδριο για την Άμυνα και Ασφάλεια Μικρών Κρατών

Offsite Team -
24.02.2020 - 10:09

Επιστημονικό συνέδριο για την Άμυνα και Ασφάλεια Μικρών Κρατών

Thumbnail
Για επιμόρφωση των Αξιωματικών

Επιστημονικό συνέδριο υπό τον τίτλο «ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» διοργανώνουν η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάγκινκχαμ (University of Buckingham) του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναβάθμισης της επιμόρφωσης των Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και παροχής εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης για ειδικές πτυχές που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι στο συνέδριο θα αναλυθεί η δυνατότητα υιοθέτησης υψηλής στρατηγικής από μικρά κράτη, η τουρκική στρατηγική έναντι του κυπριακού ενεργειακού προγράμματος, η αξιοποίηση ασύμμετρων τακτικών στον αμυντικό αγώνα της Εθνικής Φρουράς, η άσκηση δικαιοδοσίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι νομικές και οικονομικές διαστάσεις του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, την Πέμπτη, 27  Φεβρουαρίου του 2020 και θα το παρακολουθήσουν Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί από το ΥΠΑΜ και την Εθνική Φρουρά, λειτουργοί από τη Δημόσια Υπηρεσία, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.

 

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Δρ. Βασίλης Κάππης, Αναπληρωτής Διευθυντής και Λέκτορας στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάγκινκχαμ, ο Δρ. Μιχάλης Κοντός, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο  Δρ. Πέτρος Σαββίδης, Επίτιμος Ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάγκινκχαμ, ο Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης, Διδάκτωρ Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και ο κ. Μάριος Πούλλαδος, Δημοσιογράφος και απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων.

ΚΥΠΕ

 

Home