Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή ΕΚΥΣΥ: Επιστροφή έκτακτης συνεισφοράς στην άμυνα

Offsite Team -
12.11.2020 - 13:04

Επιστολή ΕΚΥΣΥ: Επιστροφή έκτακτης συνεισφοράς στην άμυνα

Thumbnail
Η Ένωση έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων από συνταξιούχους που έχουν υποβάλει αιτήσεις-δηλώσεις εισοδήματος.

Επιστολή στον Έφορο Φορολογίας για την καθυστέρηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην επιστροφή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, απέστειλε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, η Ένωση έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων από συνταξιούχους που έχουν υποβάλει αιτήσεις-δηλώσεις εισοδήματος για επιστροφή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα που αποκόπηκε από τόκους καταθέσεων τους και που αφορά το 2018 ή 2019  ή και  ακόμη  και για προηγούμενα χρόνια.

 

Συνεπώς, η ΕΚΥΣΥ απέστειλε την περασμένη βδομάδα επιστολή στον Έφορο Φορολογίας, τονίζοντας πως θεωρεί απαράδεκτη την καθυστέρηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια  και συγκεκριμένα μετά που υποχρεώθηκαν οι ηλικιωμένοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνο με ηλεκτρονική μορφή με τη δικαιολογία ότι θα διευκολυνόταν και η διαδικασία εξέτασής τους.

 

Όπως καταγγέλλει η ΕΚΥΣΥ, αντί να γίνεται ταχύτερα η διαδικασία, γίνεται πιο χρονοβόρα και πολλοί συνταξιούχοι αναμένουν για αρκετό χρονικό διάστημα για να πληρωθούν .  

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ ζητά από τον Έφορο Φορολογίας να εξετάσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται και να μεριμνήσει να εξεταστούν οι αιτήσεις άμεσα ώστε να πληρωθούν αυτά που δικαιούνται οι ηλικιωμένοι  πριν από το τέλος του 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home