Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Eπιστολή ΠΣΕΜ προς ΠτΒ και κόμματα για τετράμηνα

Offsite Team -
15.12.2020

Eπιστολή ΠΣΕΜ προς ΠτΒ και κόμματα για τετράμηνα

Thumbnail
Η ΠΣΕΜ αναφέρει πως από την αρχή της πανδημίας, υπέδειξε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα σχολεία

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα απέστειλε η ΠΣΕΜ τονίζοντας την ανάγκη για αναβολή για φέτος των εξετάσεων ανά τετράμηνο και για μείωση του όγκου της διδακτέας ύλης.

 

"Μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση του ΥΠΠΑΝ να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη και επειδή επαναλαμβάνεται πως το ζήτημα αφορά τη Βουλή, απευθυνόμαστε σε εσάς ζητώντας να μας γνωστοποιήσετε την θέση και την πρόθεση σας, σε σχέση με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και την ανάγκη αναβολής τους", αναφέρει η επιστολή.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει πως από την αρχή της πανδημίας, υπέδειξε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα σχολεία, κάνοντας παράλληλα εισηγήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό χωρίς ανταπόκριση. Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, τα σχολεία ήταν απροετοίμαστα για να λειτουργήσουν "αφού ο μη κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός σε πολλά σχολεία, αλλά και τα προβλήματα των δικτύων που έχουμε στα σχολεία, δεν επιτρέπει στους καθηγητές μας να μας προσφέρουν όλα όσα θα μπορούσαν δια μέσου της φυσικής παρουσίας".

Αναφέρει ακόμη πως ταυτόχρονα πολλοί μαθητές εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα είτε με το διαδίκτυο στο σπίτι ή/και πρόβλημα με τεχνολογικό εξοπλισμό. Η ΠΣΕΜ μιλά για σοβαρές ανισότητες μεταξύ μαθητών ενώ για την τηλεκπαίδευση αναφέρει πως "όλοι μπορούν να κατανοήσουν, ότι δεν προσφέρει όσα η δεύτερη ειδικά με τα προβλήματα εξοπλισμού που υπάρχουν".

 "Ως ΠΣΕΜ, αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συμμαθητών μας, επισημαίνουμε πως το κυριότερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στα σχολεία, είναι η ανάγκη για αναβολή για φέτος των εξετάσεων ανά τετράμηνο και η ανάγκη για μείωση του όγκου της διδακτέας ύλης", καταλήγει η ΠΣΕΜ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home