Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές Δημοτικού & Γ’Λυκείου

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
08.02.2021

Επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές Δημοτικού & Γ’Λυκείου

Thumbnail

Μόνο με αρνητικό τεστ μπαίνουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί - Τι δηλώνει στην Offsite ο Υπουργός Παιδείας - Rapid test για τους μαθητές από την Τετάρτη στα σχολεία

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Τέλος από σήμερα η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του Δημοτικού και τους τελειόφοιτους της Γ’Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών. Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, επιτρέπει το σταδιακό «ξεκλείδωμα», με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίζει την σταδιακή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. 

Με την ευχή η φετινή χρονιά να ολοκληρωθεί στα σχολεία, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να δηλώνει πως είναι όλα έτοιμα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην Offsite ο κ. Προδρόμου, με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται με σοβαρότητα και αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει ότι είναι ευσυνείδητοι και είναι έτοιμοι για επιστροφή στα σχολεία. Εμείς είμαστε έτοιμοι και έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε εκεί που θα χρειαστεί να γίνουν αντικαταστάσεις, να πραγματοποιηθούν σωστά».

Επιθυμία τόσο του Υπουργού Παιδείας αλλά και των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, είναι όπως το συντομότερο δυνατόν επιστρέψουν στα σχολεία και οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων. Αυτό όμως θα γίνει εάν και εφόσον εξακολουθήσει η χώρα μας να έχει καλή επιδημιολογική εικόνα. 

Επιστροφή μόνο με αρνητικό τεστ

Βάσει και των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, όσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν σήμερα (8/2) στις δουλειές τους θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό rapid test. Κάτι που ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τα σημεία όπου διενεργούνται rapid test και υποβλήθηκαν σε εξέταση. Όπως έχει τονιστεί και έχει ξεκαθαριστεί, κανένας εκπαιδευτικός δεν αναμένεται να εισέλθει σε σχολική μονάδα χωρίς αρνητικό τεστ.

Προαιρετικό για τους μαθητές

Σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς, που θεωρείται υποχρεωτικό να υποβληθούν σε rapid test, για τους μαθητές δεν ισχύει. Όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, οι μαθητές της Γ’Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών μπορούν να υποβληθούν σε rapid test, μόνο εάν το επιθυμούν οι ίδιοι.

Η μη υποχρεωτική διενέργεια rapid test στους μαθητές, έφερε την αντίδραση των εκπαιδευτικών αφού όπως υποστηρίζουν, η εν λόγω απόφαση «θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών/μαθητριών και των οικείων τους, δεδομένου ότι σύμφωνα και με τον ΠΟΥ οι έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών μεταδίδουν τον ιό τόσο συχνά όσο και οι ενήλικες». 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως θα ξεκινήσει η διενέργεια rapid test στα σχολεία και όσοι μαθητές θέλουν να υποβληθούν σε εξέταση (αφού έχουν τη συναίνεση των γονιών τους) θα μπορούν να το πράξουν. 

«Προγραμματίστηκε αυτή την εβδομάδα -πιθανότατα την Τετάρτη- να γίνει σημαντικός αριθμός rapid test σε λύκεια και τεχνικές σχολές στη Λευκωσία και Λεμεσό. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε και αλλού. Το ζητούμενο είναι να παρακολουθούμε την υγειονομική κατάσταση στενά».

Χωρίς SMS η μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με την μεταφορά μαθητών στα σχολεία και αν θα χρειάζεται η αποστολή SMS από τους γονείς. 

Όπως ισχύει και με τα νηπιαγωγεία σήμερα, δεν απαιτείται η αποστολή SMS για μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία. 

Το ίδιο θα ισχύει και για τους μαθητές Δημοτικών και Γ’ Λυκείου. Δεν θα χρειάζεται δηλαδή η αποστολή SMS για μεταφορά μαθητών στα σχολεία.

Home