Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επίθεση Άντρου κατά Αρχηγού και Ιωνά για Μιτσερό: Να παραιτηθούν

Offsite Team -
22.04.2019 - 14:58

Επίθεση Άντρου κατά Αρχηγού και Ιωνά για Μιτσερό: Να παραιτηθούν

Thumbnail
Δηλώσεις σχετικά με τα εγκλήματα στο Μιτσερό και το Κυπριακό έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχουν την υποχρέωση να παραιτηθούν και θα έπρεπε να το είχαν πράξει από μόνοι τους, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος διερωτήθηκε τί κάνει τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυτά τα πρωτοφανή τα οποία ακούει, αναφορικά στις ευθύνες του κράτους, για τους φόνους οι οποίοι έγιναν και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος να διαλευκανθούν οι υποθέσεις.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τμήματος Νέων Εργαζομένων του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη μεγάλη λύπη και την έντονη δυσφορία του κόμματος του, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αυτά τα εγκλήματα και από την Αστυνομία και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για να προσθέσει ότι λυπάται να πει πως «η προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν καθιστά ακόμα μεγαλύτερη τη δυσφορία και την ενόχλησή μας για τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθούν να συμπεριφέρονται, την ώρα που έχουν επιδείξει όχι απλά και μόνο εγκληματική αμέλεια, αλλά συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που είναι προφανές ότι συνέβαλε στο να γίνουν και άλλα εγκλήματα στη συνέχεια».

 

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες και του Αρχηγού της Αστυνομίας αλλά και του Πολιτικού Προϊστάμενου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο κύριος Ιωνάς Νικολάου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαίτησαν και πέτυχαν την παραίτηση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και του τότε Αρχηγού της Αστυνομίας των κ.κ. Κύπρου Χρυσοστομίδη και Ιάκωβου Παπακώστα για την απόδραση ενός φυλακισμένου, του Κίτα. Σήμερα έχουμε μέχρι στιγμής τρεις φόνους για τους οποίους έγιναν καταγγελίες την τότε περίοδο. Επιδείχθηκε πρωτοφανής αδιαφορία απλά και μόνο γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν κυπριακής καταγωγής, γιατί προέρχονταν από ξένες χώρες και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας μας λένε ότι δεν είναι η ώρα τώρα να αναζητηθούν ευθύνες, είναι η ώρα της διαλεύκανσης των υποθέσεων», σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως «ο κύριος Αναστασιάδης έπαυσε τον τότε Αρχηγό της Αστυνομίας, τον κ. Μιχαλάκη Παπαγεωργίου, γιατί έγιναν επεισόδια στη Λεμεσό σε βάρος του κ. Ταλάτ», για να προσθέσει ότι η άποψη του ΑΚΕΛ είναι ότι «στα σώματα ασφαλείας, αλλά και στις κεντρικές φυλακές, δηλαδή στο στρατό, στην αστυνομία, στις φυλακές, θα πρέπει τα άτομα τα οποία έχουν αξιώματα, τα οποία έχουν δημόσια πόστα να υπόκειται σε ψυχομετρικά τεστ και εχει τεράστια σημασία αυτοί που διαθέτουν σημαντικά ή ακόμα και μικρότερα πόστα στα σώματα ασφαλείας, που έχουν πρόσβαση σε οπλισμό και λοιπά, να περνούν από αυτούς τους».  

Κυπριακό

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «τα ραπίσματα που δίνονται στην κυβέρνηση είναι αρκετά και η κυβέρνηση δείχνει να μη το συνειδητοποιεί και αντί τούτου αναλώνεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για να απαξιώσει το ΑΚΕΛ στη συνείδηση του κυπριακού λαού, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ  επιχειρεί να προωθήσει τουρκικές θέσεις».  

«Το ΑΚΕΛ επιχειρεί να προωθήσει τις θέσεις της Κύπρου, που θα εξυπηρετήσουν και τα συμφέροντας και των Ε/Κ και των Τ/Κ. Και αν δεν το συνειδητοποιήσει αυτό ο κ. Αναστασιάδης και ο Συναγερμός τα προβλήματα για τον τόπο μας μελλοντικά θα είναι τεράστια και οι κίνδυνοι θα είναι εξίσου τεράστιοι. Απευθύνουμε, έστω και την υστάτη, έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει την ιστορική ευθύνη που του αναλογεί, να συμπεριφερθεί ως ηγέτης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συντομότερη επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Για τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ανέφερε: «Μας είπε το εξής αμίμητο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που δείχνει ότι έχει και χιούμορ. Ότι δεν καταλαβαίνει γιατί το ΑΚΕΛ αντιδρά όποτε ο Πρόεδρος επιχειρεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Λυπάμαι ειλικρινά αν αυτό κατάλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από τις δηλώσεις τις οποίες προβαίνει το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική στον κ. Αναστασιάδη ακριβώς για το αντίθετο. Για το γεγονός ότι εδώ και 2 χρόνια δεν έχει αναλάβει καμιά απολύτως πρωτοβουλία. Εμείς δεν δεχόμαστε να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και να λένε ότι τάχα είναι έτοιμοι να πάνε σε διαπραγματεύσεις την ώρα που απέδειξαν ότι δεν είναι έτοιμοι να πάνε σε διαπραγματεύσεις».  

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ

Σε σχέση με τη στεγαστική πολιτική του κράτους, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για «αντινεανικές πολιτικές» εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, για να σημειώσει ότι το κόμμα του προτείνει να δημιουργηθεί ένας κεντρικός φορέας στεγαστικής πολιτικής και να ενισχυθεί άμεσα η στεγαστική πολιτική του κράτους.

Home