Επιτρέπεται η άσκηση στα μονοπάτια της φύσης λέει το Τμήμα Δασών

Επιτρέπεται η άσκηση στα μονοπάτια της φύσης λέει το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται η άσκηση στα μονοπάτια της φύσης - Απαγορεύεται ήταν η τελευταία τοποθέτηση από το Υπουργείο Υγείας

Μπέρδεμα με το αν επιτρέπεται ή απαγορεύεται η άσκηση και η άθληση στα μονοπάτια της φύσης κατά το lockdown προκύπτει, μετά από σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Δασών. 

Το Τμήμα Δασών συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στη βάση του Περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19) Διατάγματος (Αρ. 2) του 2021, με ισχύ από τη 10η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Ιανουαρίου, πληροφορεί το κοινό ότι η πρόσβαση στους παιδότοπους, εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους του Τμήματος απαγορεύεται.

>>> Σε υπεραγορά και φούρνο χωρίς sms αν φεύγεις από την δουλειά

Περαιτέρω, πληροφορείται το κοινό ότι και πάλι σύμφωνα με το εν λόγω Διάταγμα, στους υπόλοιπους χώρους των κρατικών δασών επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για σκοπούς φυσικής άσκησης ή ατομικής άθλησης και νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

Επικοινώνησαμε με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου για να διευκρινίσουμε ότι στην φράση ''υπόλοιποι χώροι των κρατικών δασών'' όπου επιτρέπεται η άσκηση περιλαμβάνονται και τα μονοπάτια της φύσης. 

>>> Διάταγμα: Χωρίς SMS για άσκηση κοντά στο σπίτι σας

Μας απάντηση ότι ναι επιτρέπεται η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς φυσικής άσκησης νοουμένου ότι τηρείται το διάταγμα. Ότι δηλαδή δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα,  εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

f

Σημειώνουμε όμως ότι, τις προηγούμενες μέρες το Υπουργείο Υγείας, ρωτήθηκε και τοποθετήθηκε συγκεκριμένα για τα μονοπάτια της φύσης εντός επαρχίας, και η απάντηση ήταν ότι απαγορεύεται η άσκηση, κυρίως για λόγους ελέγχου. Τα μέτρα αξιολογούνται πάντως και αν υπάρξει διαφοροποίηση θα ανακοινωθεί. 

Αναμένεται ότι ίσως εντός της ημέρας θα υπάρξουν διευκρινήσεις για το θέμα που ενδιαφέρει αρκετό κόσμο που αντί για άσκηση σε πολυσύχναστους πεζόδρομους και πάρκα στις πόλεις, θα επιθυμούσε να μεταβεί σε ένα μονοπάτι της φύσης. 

Σε περίπτωση μετάβασης για σκοπούς άσκησης στέλνουμε το μήνυμα 6 στο 8998 ή χρησιμοποιούμε το έντυπο διακίνησης.

Δηλαδή πχ για ατομική άθληση: 

6 123456(αριθμός ταυτότητας) 1111(ταχυδρομικός κώδικας)

ε

Home