Εργαστήρι με τον διακεκριμένο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

Εργαστήρι με τον διακεκριμένο Κύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη συνδιοργάνωσαν σήμερα το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) και το Τμήμα Γεωργίας.
 
Το θέμα του εργαστηρίου ήταν «η σημασία της ποιότητας των τοπικών προϊόντων για την επίτευξη γαστρονομίας υψηλού επιπέδου» και διεξήχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο της διεθνούς γαστρονομικής διοργάνωσης «Goût de France/Good France», υπό την αιγίδα του Γάλλου Πρέσβη στην Κύπρο, Ρενέ Τροκάζ και του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ανάδειξη της σημασίας των τοπικών προϊόντων στην επίτευξη γαστρονομίας υψηλού επιπέδου, αξιοποιώντας το παράδειγμα της Γαλλίας. 

Ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, ως κεντρικός ομιλητής, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στην προαγωγή της κυπριακής, ελληνικής και ευρύτερης μεσογειακής γαστρονομίας στη Γαλλία και μέσα από την παρουσίασή του ανέδειξε τη σημασία των ποιοτικών πρώτων υλών στην επίτευξη γαστρονομίας υψηλού επιπέδου.
 
Ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία αναδείχθηκε και γαστρονομικά το θέμα του εργαστηρίου, με εδέσματα τα οποία ετοιμάστηκαν από τους φοιτητές του ΑΞΙΚ υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου σεφ και των εκπαιδευτών τους.