Εργαζόμενοι έκαναν τεστ και... ακόμα δεν πήραν τα αποτελέσματα

Εργαζόμενοι έκαναν τεστ και... ακόμα δεν πήραν τα αποτελέσματα

Αγωνία, δυσαρέσκεια και αναστάτωση - Τι λέει το Υπ. Υγείας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Έντονη δυσαρέσκεια και αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε πολλούς εργαζόμενους που θα μετακινούνται από και προς Λεμεσό και Πάφο οι οποίοι  υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού το Σαββατοκύριακο. Σήμερα είναι Τετάρτη -παραμονή (δόθηκε ήδη και μια ημέρα παράταση) της έναρξης διαδικασίας ελέγχου αρνητικού  τεστ στα μπλόκα και δεν πήραν τα αποτελέσματα, άρα δεν γνωρίζουν αύριο εάν θα μπορέσουν να πάνε στις δουλειές τους.

Η Offsite έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από πολίτες που δεν έλαβαν απάντηση από τα συμβαλλόμενα με το Υπουργείο Υγείας εργαστήρια αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στα τεστ. Σημειώνεται ότι η ισχύς των μοριακών εξετάσεων είναι μόνο μιας εβδομάδας, άρα το προσεχές Σαββατοκύριακο πρέπει να υποβληθούν σε νέα τεστ και να ταλαιπωρηθούν ξανά.

Η Offsite επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και πληροφορηθήκαμε ότι οι οδηγίες είναι σαφείς. Εντός 36 ωρών τα εργαστήρια  οφείλουν να πληροφορούν τους πολίτες για το αποτέλεσμα του τεστ. Εφόσον δεν έχουν αποτέλεσμα πρέπει να επικοινωνούν με τα εργαστήρια.

 

Home