Έρχεται αλλαγή/Πάει για τις 8:45 το πρώτο κουδούνι σε δύο πόλεις

Έρχεται αλλαγή/Πάει για τις 8:45 το πρώτο κουδούνι σε δύο πόλεις

Τι ώρα θα σχολάνουν οι μαθητές στα Λύκεια σε δύο επαρχίες από Δευτέρας - Τα δεδομένα

Ενημέρωσης για τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για μικρότερη πυκνότητα του επιβατικού κοινού στα σχολικά λεωφορεία, έτυχε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των οργανωμένων γονέων μέσης εκπαίδευσης και των συνδέσμων γονέων Λάρνακας και Αμμοχώστου, κατά την οποία εξετάστηκε επίσης η αναγκαιότητα που προκύπτει για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων προκειμένου να εξασφαλιστεί η τμηματική μεταφορά των μαθητών και μαθητριών, για καλύτερη υγειονομική προστασία τους.

Για να εξεταστεί περαιτέρω το θέμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπηρεσιακή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη, έγινε ενημέρωση για τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για μικρότερη πυκνότητα του επιβατικού κοινού στα σχολικά λεωφορεία και εξετάστηκε η αναγκαιότητα που προκύπτει για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων προκειμένου να εξασφαλιστεί η τμηματική μεταφορά των μαθητών και μαθητριών, για καλύτερη υγειονομική προστασία τους.

Το νέο ωράριο

Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει στην offsite ο νέος πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, η αλλαγή που προωθείται και φαίνεται ότι θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα 19/10, θα γίνει στην επαρχία Λάρνακας και στην Επαρχία Αμμοχώστου όπου στα Λύκεια, το πρώτο κουδούνι θα χτυπά στις 8:45 και τους μαθητές θα σχολάνουν στις 14:50.

Η offsite πληροφορείται και από αρμόδια πηγή του Υπ. Παιδείας ότι πιθανότατα το νέο ωράριο θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα.

Ίσως και σε άλλες πόλεις αν χρειαστεί

Σημειώνεται ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας ενώ δεν αποκλείεται ανάλογα της επιδημιολογικής εικόνας να υπάρξει αλλαγή και στο ωράριο άλλων πόλεων.

Home