'Ερχεται το application για φωτιά & πλημμύρες

'Ερχεται το application για φωτιά & πλημμύρες

Η νέα καινοτομία «κλειδώνει» με διπλές προσφορές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μια νέα καινοτομία μπαίνει στη ζωή μας που θα μας ειδοποιεί για πυρκαγιά, έντονα καιρικά φαινόμενα, τσουνάμι ακόμα και... πυρηνική επίθεση στην περιοχή μας. Με τα υφιστάμενα δεδομένα οι Κύπριοι πολίτες δεν έχουν αυτή την ευχέρεια εάν δεν δουν αυτά τα φαινόμενα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ωστόσο, είμαστε σε θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η αρμόδια Αρχή δηλαδή η Πολιτική Άμυνα προχώρησε τις διαδικασίες για την ετοιμασία μιας εντελώς νέας εφαρμογής (application) στα κινητά τηλέφωνα όπου οι χρήστες και συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας θα ενημερώνονται προληπτικά για περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών, τσουνάμι, έντονων καιρικών φαινομένων αλλά και … πυρηνικής επίθεσης.Ήδη άρχισαν οι διεργασίες και εντός των επόμενων μηνών θα αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες διαβουλεύσεις. Εμπλοκή θα έχουν πέραν της Πολιτικής Άμυνας η, Αστυνομία, η  Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες.

Με στόφα εμπειρογνώμονα

Ήδη, προκηρύχθηκαν οι προσφορές ώστε να εντοπιστεί εμπειρογνώμονας για να τεθούν οι προδιαγραφές του συστήματος. Η διαδικασία είναι ανοικτή και θα καλύψει και ενδιαφερόμενες εταιρείες από το εξωτερικό. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. 

Ακολούθως θα προκηρυχθούν  οι προσφορές για την Εταιρεία που θα αναλάβει την ςγκατάσταση και συντήρηση του έργου. Ίσως ακολουθηθεί η διαδικασία e -proccurement δηλαδή  ηλεκτρονική υποβολή προσφορών σε ευρωπαϊκο επίπεδο.  Τη διαχείριση του νέου application ίσως μελλοντικά αναλάβει  το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας.  

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το application σύμφωνα με πηγές της Offsite αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2022. Εμπλοκή θα έχουν πέραν της Πολιτικής Άμυνας η, Αστυνομία, η  Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες.  

 

 

Home