Έρχεται αυστηροποίηση του SafePass (Πληροφορίες)

Έρχεται αυστηροποίηση του SafePass (Πληροφορίες)

Αύριο οι νέες αποφάσεις

Ολοένα και σφίγγει περισσότερο ο κλοιός για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, με την Κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους για μείωση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευομένων την ώρα που η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι οριακή. 

Εκτός από την κατάργηση των δωρεάν rapid test από την 1η Αυγούστου, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και αυστηροποίηση του SafePass, το οποίο αναμένεται να είναι υποχρεωτικό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό υποστατικών. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένεται να καταθέσει αύριο στις 09:30 ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση η οποία θα καθιστά το SafePass υποχρεωτικό σε χώρους και με λιγότερο κόσμο. Μέχρι σήμερα το SafePass είναι υποχρεωτικό σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου ανά πάσα στιγμή συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων της επιχείρησης.

Εάν το Υπουργικού Συμβούλιο ανάψει πράσινο φως στην πρόταση του Μιχάλη Χατζηπαντέλα τότε το SafePass θα είναι υποχρεωτικό και σε μικρότερες επιχειρήσεις. 

Την ίδια ώρα, τα συνεχόμενα κρούσματα που εντοπίζονται στους οίκους ευγηρίας, θορύβησαν τους αρμόδιους και η πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι άλλη από το να υπάρξει αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων. 

Εμβολιασμοί 12-15 ετών

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, ο υπουργός Υγείας εκτός απροόπτου αναμένεται να καταθέσει πρόταση για επέκταση των εμβολιασμών στις ηλικίες 12-15. Πάντως ο εμβολιασμός των παιδιών είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο δίχασε τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής η οποία συνεδριάζει απόψε στις 20:30 για το εν λόγω θέμα. 

Κάποια από τα μέλη της Επιτροπής τάσσονται υπέρ των εμβολιασμών των 12-15 ετών θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα θωρακιστεί και αυτή η πληθυσμιακή ομάδα, και δε θα υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και ένας αριθμός μελών της Επιτροπής που έχουν επιφυλάξεις και προτείνουν όπως οι εμβολιασμοί για τους έφηβους στο παρόν στάδιο να γίνονται από 15 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται πως, μέχρι σήμερα εμβολιασμοί γίνονται για τους 16 ετών και άνω. Μέχρι στιγμής τα διαθέσιμα εμβόλια για τις ηλικίες 12 ετών και άνω είναι το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τέλος Μαΐου, αλλά και το εμβόλιο της Moderna αφού την περασμένη Παρασκευή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την έγκριση χρήσης του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Κ.Χ

Home