Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχεται Κύπρο χάπι για covid - Σε ποιους δεν πρέπει να χορηγείται

Offsite Team -
22.11.2021 - 13:43

Έρχεται Κύπρο χάπι για covid - Σε ποιους δεν πρέπει να χορηγείται

Έρχεται Κύπρο τέλη Δεκεμβρίου - Σε ποιους θα χορηγείται και σε ποιους δεν πρέπει

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν στην Κύπρο μεγάλες ποσότητες του πρώτου αντιικού φαρμάκου για τη θεραπεία κατά της ήπιας και μέτριας νόσησης από Covid-19.

Πρόκειται για το χάπι της Merck, με την ονομασία Molnupiravir.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα και με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, δρ Έλενα Παναγιωτοπούλου το χάπι Molnupiravir δεν έλαβε αδειοδότηση από τον ΕΜΑ, ωστόσο, έχει πάρει έγκριση με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για πρώιμη χρήση, υπό το φως των αυξανόμενων ποσοστών λοίμωξης και θανάτων, λόγω της νόσου COVID-19, σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σε ποιους και πώς θα χορηγείται

Η δρ Παναγιωτοπούλου, τόνισε πως το χάπι της Merck θα θα λαμβάνεται από το στόμα εντός πέντε ημερών με την έναρξη των συμπτωμάτων του ατόμου που έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό. Η θεραπεία με το εν λόγω χάπι θα αφορά στα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και θα έχουν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για αυστηρή προειδοποίηση του ΕΜΑ, ο οποίος αναφέρει πως το Molnupiravir αντενδείκνυται για εγκυμονούσες γυναίκες ή γυναίκες που πρόκειται να αποκτήσουν παιδί, ενώ απαγορεύεται και στις θηλάζουσες γυναίκες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Επίσης, η Δρ. Παναγιωτοπούλου σημειώνει ότι στην περίπτωση που γυναίκες θα χρησιμοποιήσουν το Molnupiravir θα πρέπει τις συγκεκριμένες ημέρες της θεραπείας να λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια, με τη λήψης του να συνεχίζεται και τέσσερις μέρες μετά.

Home