Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχεται νέα ακαδημία για τουριστικές σπουδές στις Πλάτρες

Offsite Team -
04.02.2022

Έρχεται νέα ακαδημία για τουριστικές σπουδές στις Πλάτρες

Αρχίζει τον Μάρτιο - Δε θα πληρώνουν δίδακτρα οι φοιτητές - Όλες οι πληροφορίες

Η γενναιοδωρία που απλόχερα χαρίζει η φύση στις Πλάτρες καθώς και το όραμα του Δικτύου Τροόδους αλλά και του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατρών σμίγουν με τα υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μεσόγειος και δημιουργούν την 1η στο είδος της στην Κύπρο Επαγγελματική Ακαδημία Τουρισμού η οποία αρχίζει τη λειτουργία της τον προσεχή Μάρτιο στο ορεινό θέρετρο της Λεμεσού, καλύπτοντας και τις άμεσες ανάγκες σε προσωπικό των ξενοδοχειακών μονάδων της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Δικτύου Τροόδους και Κοινοτάρχης Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, η Τουριστική Ακαδημία Τροόδους «αρχίζει τη λειτουργία της τον προσεχή Μάρτιο με έδρα τις Πλάτρες και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Forest Park, θα είναι βασισμένη στα ελβετικά πρότυπα και στόχος της είναι η επίλυση του προβλήματος εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού πρώτης γραμμής, για την περιοχή».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόσθεσε ότι «ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Ακαδημίας για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους είναι το ότι σπουδάζεις χωρίς να πληρώσεις και παράλληλα αποκτάς και πείρα, τελειώνεις τις σπουδές σου και έχεις εξασφαλισμένη εργασία, άμεσα, με την ολοκλήρωση των σπουδών σου».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Τουριστική Ακαδημία Τροόδους είναι «ένα ολοκληρωμένο ιδιωτικό ίδρυμα εκπαίδευσης αφιερωμένο στη δημιουργία και τη διάδοση της γνώσης, ενδυναμώνει φοιτητές από διαφορετικά υπόβαθρα παρέχοντας ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές εμπειρίες, από το επαγγελματικό και το προπτυχιακό έως το διδακτορικό επίπεδο, εντός και εκτός της τάξης».

Ανέφερε ότι «ως εκπαιδευτική κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς, προωθούμε την καλλιέργεια σχέσεων μεταξύ των φοιτητών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, των αποφοίτων και άλλων εταίρων και δημιουργούμε κουλτούρα εξυπηρέτησης, υποστήριξης και δέσμευσης».

Επίσης, «στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δίνουμε δικαίωμα στα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για επαγγελματική ή/και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, να φοιτήσουν στην ακαδημία μας ενώ ευεργετούνται και οι ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις με την άντληση εκπαιδευμένου προσωπικού από τους φοιτητές και τους μελλοντικούς απόφοιτους».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η «Τουριστική Ακαδημία Τροόδους είναι το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ευρύτερου έργου εκπαιδευτικής ανάπτυξης στην περιφέρεια Τροόδους η οποία στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Τροόδους με νέους εκπαιδευμένους επαγγελματίες του κλάδου».

Πρόσθεσε ότι η Ακαδημία στοχεύει και στο «να προσφέρει δικαίωμα στην εκπαίδευση και κατάρτιση σε υφιστάμενους επαγγελματίες του κλάδου, να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις της περιοχής σε θέματα λειτουργίας, αναβάθμισης και ανάπτυξης, ποιότητας υπηρεσιών, παραγωγικότητας και απόδοσης και να αναλαμβάνει συμβάσεις διοίκησης (management) ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι η Τουριστική Ακαδημία Τροόδους έχει εξασφαλίσει όλες τις άδειες για τη λειτουργία της από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ).

Σε ερώτηση αναφορικά με τους κλάδους σπουδών της Ακαδημίας, ο Κοινοτάρχης Πλατρών είπε ότι θα παρέχονται Επαγγελματικά Διπλώματα και Υποτροφίες του τύπου «Σπουδάζω και Εργάζομαι» σε σειρά επαγγελμάτων.

Τέτοια είναι Τραπεζοκόμος, Μπάρμαν, Καμαριέρα, Υπάλληλος Υποδοχής, Βοηθός Μάγειρας και Βοηθός Ζαχαροπλάστης.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, «παρέχονται επίσης προγράμματα μονοετούς διάρκειας, τα οποία άρχισαν ήδη τον τρέχοντα μήνα και συνεχίζονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 σε συνεργασία με συμβαλλόμενες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις του Τροόδους, προσεγγίζοντας φοιτητές από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την προτεραιότητα να δίδεται σε κατοίκους της περιφέρειας Τροόδους».

Αναφορικά με τα Επαγγελματικά Διπλώματα και υποτροφίες «Σπουδάζω και Εργάζομαι» ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αποτελούν συνδυασμό εκπαίδευσης και ιδρυματικής άσκησης, τα μαθήματα θα διεξάγονται τρεις ημέρες την εβδομάδα ενώ ο φοιτητής θα ασκεί πενθήμερη πρακτική άσκηση στον εργοδότη που του προσφέρει την υποτροφία.

Οι υποτροφίες «Σπουδάζω και Εργάζομαι» προσφέρονται από τους εργοδότες και περιλαμβάνουν δίδακτρα €3.600 (μηνιαίες δόσεις των €300 Χ 12 μήνες), μηνιαίο επίδομα (καθαρός μισθός μείον η μηνιαία δόση διδάκτρων), διαμονή σε διαμερίσματα/κατοικίες των εργοδοτών, διατροφή κατά τη διάρκεια των ωρών πρακτικής άσκησης στις επιχειρήσεις των εργοδοτών και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Δικτύου Τροόδους στόχος είναι όπως το πρόγραμμα «Σπουδάζω και Εργάζομαι» υλοποιηθεί και σε άλλες περιοχές όπως η Σολιά, η Πιτσιλιά και η Μαραθάσα.

Για το Κολλέγιο Μεσόγειος ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι συνδεδεμένο με τα κορυφαία πανεπιστήμια ξενοδοχειακών σπουδών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού SOMMET της Ελβετίας, Les Roches και Glion, όλα τα ξενοδοχειακά προγράμματα (όλων των επιπέδων) υλοποιούνται στη βάση του ελβετικού μοντέλου σπουδών και προσφέρονται διαδρομές σπουδών που καταλήγουν σε πτυχίο των Ελβετικών Πανεπιστημίων».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δικτύου Τροόδους ανέδειξε και τα μεγάλη οφέλη που αποκομίζει η περιοχή από τη λειτουργία της Ακαδημίας.

Σημείωσε ότι «θα δημιουργηθεί δυναμική προσέλκυσης νέων επενδυτών για διάφορες μορφές ανάπτυξης στην περιοχή, θα αυξηθεί η ζήτηση για προμήθειες κατασκευής, ανακαίνισης και συντήρησης νέων και υφιστάμενων οικοδομών και το σημαντικότερο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (διοικητικές θέσεις και καθηγητών), οι οποίες θα παραχωρούνται, όπου αυτό είναι εφικτό, σε άτομα που ζουν στην περιοχή του Τροόδους».

Καταλήγοντας είπε ότι το Στρατηγικό Πλάνο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Τρόοδος είναι βασισμένο και πλήρως εναρμονισμένο με την Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home