Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά οι προβλέψεις

Το χαµηλό βαροµετρικό που εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήµερα το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι 4 µποφόρ και παροδικά µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ.Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, πιθανότητα εκδήλωσης µεµονωµένης καταιγίδας στα παράλια και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα καταστούν βορειοδυτικοί µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στον πλην 1 βαθµό στα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στο εσωτερικό και τα ορεινά ενώ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στο µηδέν στα ορεινά όπου ο παγετός θα επιµένει.

Διαβάστε επίσης: Γεμίζουν το ένα μετά το άλλο τα φράγματα(Βίντεο)

Ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στα ορεινά η οποία προοδευτικά θα διαλυθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να βρεθεί κοντά στα κανονικά κλιµατικά επίπεδα για την εποχή.

Τη ∆ευτέρα βαροµετρικό χαµηλό που δηµιουργείται στο Αιγαίο κινείται νοτιοανατολικά και ισχυροποιείται. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεµοι θα ενισχυθούν ως πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Διαβάστε επίσης: Λεμεσός: Έτρεχε για διασώσεις η Πυροσβεστική εξαιτίας των βροχών

Την Τρίτη τα φαινόµενα εξασθενούν αλλά ο άστατος καιρός παραµένει µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω πτώση για να κυµανθεί σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατα την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 54 εκατοστά.  

Home