Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχεται Σχολή Θηροφυλάκων με αμερικανικό μοντέλο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
18.04.2022

Έρχεται Σχολή Θηροφυλάκων με αμερικανικό μοντέλο

Ετοιμάζονται οι κανονισμοί - Η εκπαίδευση και οι σκέψεις

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Αποφασιστικότητα για τη δημιουργία μιας μοντέρνας Υπηρεσίας Θήρας που θα λειτουργεί σε νέα βάση δειχνουν οι αρμόδιοι. Με βάση το αμερικανικό μοντέλο έρχεται η Σχολή Θηροφυλάκων που θα λειτουργεί σε εξειδικευμένα πρότυπα. 

Ο λειτουργός της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός εξήγησε στην Offsite ότι «ναι βάζουμε τις βάσεις για τη Σχολή Θηροφυλάκων με στόχο οι απόφοιτοί της να είναι άριστα καταρτισμένοι σε όλους τους τομείς. Δηλαδή: Στην καλή γνώση της νομοθεσίας, την ειδίκευση στη χλωρίδα και πανίδα, την προσφορά Πρώτων Βοηθειών, την πυρόσβεση, αλλά και την οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες κυρίως στα ορεινά». 

Ο κ. Αναγιωτός εξήγησε ότι  μέχρι σήμερα οι θηροφύλακές μας ήταν καταρτισμένοι εμπειρικά χωρίς βασική εκπαίδευση». ΄Οπως εξήγησε .η Σχολή θα γίνει στη βάση των αμερικανικών προτύπων

Γράφουν τους κανονισμούς

Ο κ. Αναγιωτός είπε ότι «αυτή τη στιγμή  ετοιμάζονται οι κανονισμοί που θα διέπουν τη Σχολή. «Θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε έτοιμοι με τους κανονισμούς. Ακολούθως θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες  με το νομοτεχνικό έλεγχο,  την παραπομπή στο Υπουργικό Συμβούλιο και την ψήφιση από τη Βουλή. Ζητούμε το συντομότερο να ψηφιστεί η νομοθεσία»

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πού θα στεγάζεται

Στο πλάνο είναι η Σχολή να μην έχει μόνιμη… στέγη. Δηλαδή, εάν η εκπαίδευση θα αφορά αστυνομικά θέματα θα γίνεται στην Αστυνομική Ακαδημία (προσφάτως έγινε συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου). Το ίδιο θα ισχύει και για τα θέματα πυρόσβεσης που θα εκπαιδεύουν τους νέους θηροφύλακες μέλη της Σχολής Πυροσβεστών.  Έάν η εκπαίδευση θα αφορά θέματα Πρώτων Βοηθειών θα γίνεται στα Νοσοκομεία. Εάν η εκπαίδευση θα αφορά θέματα χλωρίδας - πανίδας θα γίνεται στο Τμήμα Δασών. Πιθανότατα να γίνει εκπαίδευση και από ειδικούς σε οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες και ανώμαλο έδαφος.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αυτη τη στιγμή η Υπηρεσία Θήρας διαθέτει 230 θηροφύλακες ως μόνιμο και ωρομίσθιο προσωπικό. Τα εν λόγω μέλη έτυχαν ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για να πιάσουν δουλειά, ενω με τη Σχολή θα εκπαιδευτούν σε τομείς που είναι απαραίτητο. Παράλληλα, με τη  νέα Σχολή προβλέπεται ελαφρά αύξηση του προσωπικού. .

 

Home