Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχονται αλλαγές στην εκπαίδευση Οδηγών - Νόμος τρέχει απο 1968

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.04.2022

Έρχονται αλλαγές στην εκπαίδευση Οδηγών - Νόμος τρέχει απο 1968

Πρόσκληση ενδιαφέροντος - Η διαδικασία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών άρχισε τη διαδικασία για αλλαγή στο Νόμο για την     Εκπαίδευση Οδηγών. Ήδη τέθηκαν οι βάσεις για τη Δημόσια Διαβούλευση που θα οδηγήσει το θέμα στη Βουλή για ψήφιση.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος:

Η εκπαίδευση των οδηγών αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια. 

Η  λειτουργία των σχολών οδηγών και η άσκηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή οδηγών είναι δραστηριότητες οι οποίες ανέκαθεν ρυθμίζονταν με Νόμο και έχουν πολλές πτυχές, με κυριότερη την επίδραση τους στην προετοιμασία κατάλληλων οδηγών και την καλλιέργεια ορθής συμπεριφοράς στο οδικό δίκτυο, με ουσιαστικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την οδική ασφάλεια.

Στη βάση των συζητήσεων, προβληματισμών και μελετών που έγιναν τα τελευταία χρόνια καθώς και της εμπειρίας που αποκτήθηκε, ετοιμάστηκε προσχέδιο Νομοσχεδίου, με το οποίο ρυθμίζεται σε λεπτομέρεια το θέμα και καταργείται ο υφιστάμενος Νόμος, ο οποίος εφαρμόζεται από το έτος 1968. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο, επιχειρείται να δοθεί μία ολοκληρωμένη λύση στο θέμα και να εισαχθούν σύγχρονες ρυθμίσεις, όπως την υποχρέωση για δια βίου μάθηση των εκπαιδευτών οδηγών, την εισαγωγή του θεσμού της «Σχολής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Οδηγών». Tην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτών και σχολών ανάλογα με τις γνώσεις και τα εκπαιδευτικά μέσα που διαθέτουν αντίστοιχα, την εισαγωγή διαδικασίας για διασφάλιση της ποιότητας της λειτουργίας των σχολών κλπ.ωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος:

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Γιάννη Νικολαΐδη, η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα απευθύνονται σε Σχολές Οδηγών και σε άλλους ενδιαφερόμενους. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση και την πρότασή τους μέχρι τις 27 Μαϊου 2022 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 22-354040.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μάλλον το φθινόπωρο

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης το νομοσχέδιο θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό  έλεγχο. Το επόμενο στάδιο είναι η παραπομπή στο Υπουργικό Συμβούλιο και μετέπειτα η παραπομπή στη Βουλή.  

Ο κ. Νικολαϊδης εκτίμησε ότι οι εξελίξεις θα προκύψουν το φθινόπωρο.. Οπως είπε, «κρίναμε αναγκαίες κάποιες αλλαγές στο νόμο και αναμένουμε». 

Home