Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχονται νέες γενναίες χορηγίες για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Offsite Team -
19.12.2022

Έρχονται νέες γενναίες χορηγίες για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Ανακοινώνονται νέα σχέδια - Τι ποσά δίνονται και τι θα ισχύει για απόσυρση αυτοκινήτου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑ

Νέα σχέδια τα επιχορήγησης για αγορά ηλεκτρικού ή plug in υβριδικού αυτοκινήτου αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Offsite on Air ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Νικολαΐδης, γίνεται προσπάθεια τα νέα σχέδια να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2022, το αργότερο μέχρι την δεύτερη εβδομάδα Ιανουαρίου. 

Ο κ. Νικολαΐδης χαρακτήρισε τις χορηγίες γενναίες. 

«Οι χορηγίες θα φτάνουν μέχρι τις €10.000 για ιδιωτικό όχημα. Για άλλες κατηγορίες όπως είναι για πολύτεκνες οικογένειες ή για δικαιούχους αναπηρικού οχήματος με αυξημένη χορηγία. Θα έχουμε χορηγία για εμπορικά οχήματα και μικρά λεωφορεία επίσης με αυξημένη χορηγία που θα φτάνει μέχρι και €15.000».

Πρόσθεσε πως φέτος στα σχέδια θα ενταχθεί και το ηλεκτρικό ποδήλατο. «Για το ηλεκτρικό ποδήλατο των υψηλών προδιαγραφών η χορηγία θα αγγίζει τα €1000 και για το πιο συγκαταβατικό η χορηγία θα είναι €400». 

Αναφερόμενος στα κριτήρια ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε πως «γενικά τα κριτήρια της απόσυρσης θα παραμείνουν ως έχουν, όμως θα ενταχθεί η απόσυρση και στην ηλεκτροκίνηση». 

Αυτό, όπως ανέφερε, είναι μια προσπάθεια για να αποσυρθούν περισσότερα οχήματα. 

«Αυτό που χαρακτηρίζεται ως ριζική αλλαγή, είναι ότι στην ηλεκτροκίνηση, δεν θα υπάρχει το περσινό καθεστώς που ήταν όποιος προλάβει, αλλά όποιος ενδιαφέρεται θα καταθέσει την αίτησή του και εάν είναι περισσότερες οι αιτήσεις από τις χορηγίες που θα δώσουμε, θα κάνουμε κλήρωση». 

Καταληκτικά σημείωσε πως στις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται και το ότι θα ζητούν από τον αιτητή να βεβαιώσει πως έκανε έρευνα αγοράς και ενδιαφέρεται για να αγοράσει ηλεκτροκίνητο όχημα. 

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Νικολαΐδης

Home