Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί Κύπρο; Ζήτησαν γνωμάτευση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.12.2021 - 06:00

Έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί Κύπρο; Ζήτησαν γνωμάτευση

Περιμένει τον Γενικό Εισαγγελέα το Υπουργείο Υγείας - Ξεκίνησαν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην Ευρώπη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας μετά την απειλή της μετάλλαξης «ΟΜΙΚΡΟΝ». Μετά τα μέτρα που θα «κλειδώσουν» στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως πληροφορούμαστε, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε ήδη γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη κατά πόσο είναι εφικτός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε ανώτερη αρμόδια πηγή στην Offsite, «δεν θα γίνουν βιαστικές ενέργειες αλλά θα πάμε βήμα - βήμα. Αναμένουμε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και ανάλογα θα πράξουμε. Η γνωμάτευση αναμένεται να σταλεί στο Υπουργείο στις επόμενες μέρες».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η ίδια πηγή είπε ότι δεν συζητήθηκε τίποτε ακόμα για  υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή ηλικίες, όπως ηλικιωμένους και τροφίμους σε γηροκομεία ή επαγγελματίες υγείας. 

Σημειώνεται ότι  οι χώρες αρχίζουν να εφαρμόζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στην Ελλάδα αποφασίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για άτομα άνω των 60 ετών, ενώ για όσους δεν το πράξουν θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Εξάλλου, έτοιμη να επιβάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο στους μη εμβολιασμένους πολίτες κάθε ηλικίας είναι η Αυστρία, σύμφωνα με προσχέδιο νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας, εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων στη χώρα, και ενώ ήδη δύο εκατομμύρια μη εμβολιασμένοι βρίσκονται σε καθεστώς lockdown. 

Τονίζεται επίσης ότι αρκετές χώρες έχουν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε επαγγελματίες υγείας. Σε αρκετές χώρες όσοι επαγγελματίες υγείας δεν εμβολιάζονται παίρνουν υποχρεωτική άδεια άνευ απολαβών. 

Home