Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΣΚ: Δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη ατυχημάτων για τα μέλη της

Offsite Team -
16.12.2020 - 16:36

ΕΣΚ: Δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη ατυχημάτων για τα μέλη της

Thumbnail
"Ιδιαίτερα δυσχερείς καθίστανται οι συνθήκες και για τη μάζα των δημοσιογράφων, που διατηρούν τη θέση εργασίας τους".

Ασφαλιστική κάλυψη έναντι ατυχήματος για όλα τα μέλη της συντεχνίας που έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές και οφειλές τους, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΚ, μέσω των αποθεματικών του Ταμείου Ευημερίας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Φράγκος, κατά την 61η ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Δημοσιογραφική Εστία.

 

Κατά την ομιλία του που αφορούσε την έκθεση δράσης του ΔΣ, ο κ. Φράγκος είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση το ετήσιο κόστος ανά ασφαλιζόμενο είναι €16,30 και προσφέρει κάλυψη €20.000 για θάνατο ή ολική ανικανότητα από ατύχημα. Καλύπτει επίσης τα πρώτα €1.000 για ιατρικά έξοδα από ατύχημα. Παράλληλα, μελετάται η εκπόνηση συμπληρωματικού προς το ΓεΣΥ Σχεδίου Υγείας, η ακριβής διάσταση και το περιεχόμενο του οποίου θα διαπιστωθεί μέσω λεπτομερούς ερωτηματολογίου, το οποίο θα κληθούν τα μέλη να απαντήσουν.

 

Η συζήτηση των μελών, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, επικεντρώθηκε στα προβλήματα που επισώρευσε η πανδημία του κορωνοϊού στο δημοσιογραφικό κλάδο, τόσο εργασιακά, όσο και σε ό,τι αφορά την προστασία της υγείας των δημοσιογράφων.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, η συνέλευση διαπίστωσε επίσης ότι πέραν του αριθμού πλεοναζόντων συναδέλφων, ιδιαίτερα δυσχερείς καθίστανται οι συνθήκες και για τη μάζα των δημοσιογράφων, που διατηρούν τη θέση εργασίας τους.  

Οι μονομερείς ενέργειες της εργοδοτικής πλευράς σε βάρος των εργαζομένων είναι πολλές και ποικίλλουν αναλόγως της κάθε χωριστής περίπτωσης. Αλλού συνεχίζεται η περικοπή μισθών, αλλού η περικοπή επιδομάτων βάρδιας και αλλού η αμοιβή για αργίες και Κυριακές αντικαταστάθηκε με παραχώρηση ρεπό. Εντός Ιανουαρίου αποφασίστηκε όπως συγκληθούν εκ νέου τοπικές συνελεύσεις της ΕΣΚ, προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια η νέα κατάσταση πραγμάτων, να εξαχθούν συμπεράσματα και να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις προς αντιμετώπιση των νέων ακόμη πιο δυσχερών δεδομένων.  

Η συνέλευση ενέκρινε επίσης την οικονομική έκθεση της οργάνωσης για το 2019.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home