Το έσκασε ο εγκέφαλος δολοφονίας Τ/κ επιχειρηματία

Το έσκασε ο εγκέφαλος δολοφονίας Τ/κ επιχειρηματία

Βρίσκονταν στις ελεύθερες περιοχές

Το έσκασε στο Πακιστάν ο γνωστός και ως εγκέφαλος της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ, Ζαχίντ Μασούντ, ο οποίος μετά την διάπραξη της δολοφονίας είχε διαφύγει στις ελεύθερες περιοχές.  

Ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπή για το Έγκλημα και την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν, σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που είχαν αναφερθεί στην διαφυγή του καταζητούμενου στα κατεχόμενα, με ασθενοφόρο αεροσκάφος.

 

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ο κ. Ονέν είπε ότι δεν γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δραπέτευσε από τις ελεύθερες περιοχές ο Μασούντ, αλλά η πληρφόρηση που έχουν από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι αυτός βρίσκεται τώρα στο Πακιστάν.

 

Η δολοφονία του Ναίμ, ιδιοκτήτη γνωστού γραφείου συναλλάγματος έγινε τον περασμένο Μάρτιο μπροστά από το σπίτι του στην κατεχόμενη Λευκωσία και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Μασούντ, που θεωρείται ο σχεδιαστής της δολοφονίας, αμέσως μετά την διάπραξη του εγκλήματος διέφυγε με την τσάντα με τις εισπράξεις που το θύμα κρατούσε, στις ελεύθερες περιοχές.  

Ο Μασούντ σε πρόσφατη επιχείρηση της Αστυνομίας στο διαμέρισμα που έμεινε στις ελεύθερες περιοχές, για να διαφύγει της σύλληψης πήδηξε από τον τρίτο όροφο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Κατά τον κ. Ονέν «από το νοσοκομείο πώς βρέθηκε στο Πακιστάν δεν μας έχουν δοθεί εξηγήσεις ή πληροφόρηση».

Να σημειωθεί ότι η τ/κ πλευρά μέσω της Τεχνικής Επιτροπής είχε ζητήσει την σύλληψη και παράδοση του καταζητούμενου από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Η Γενί Ντουζέν σημειώνει ότι ο Μασούντ είχε διαφύγει και πάλι από το αεροδρόμιο της Πάφου στην Γερμανία, αλλά στάληκε πίσω. Ο κ. Ονέν είπε ότι για εκείνο το περιστατικό γνωρίζουν, αλλά δεν ξέρουν τώρα πώς  βρέθηκε ο Μασούντ στο Πακιστάν.  

Το ποσό που είχε κλαπεί στην ένοπλη ληστεία ήταν 112.00 στερλίνες, 170.000 ευρώ και 800.000 ΤΛ (133.300 ευρώ).

Home