Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έστησαν κομπίνα με όχημα τροφοδοσίας για καύσιμα από κατεχόμενα

Offsite Team -
15.03.2022

Έστησαν κομπίνα με όχημα τροφοδοσίας για καύσιμα από κατεχόμενα

Τούς έπιασαν στα πράσα οι Βάσεις / Η επιχείρηση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

To Τελωνειακό προσωπικό των ΒΒ αποκάλυψε ότι οι τακτικές επιχειρήσεις στα σημεία διέλευσης Περγάμου και Στροβιλιών έχουν προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στο παράνομο λαθρεμπόριο καυσίμων από τα κατεχόμενα.

 

Καθώς οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να εκτοξεύονται, οι τακτικοί έλεγχοι έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο να σταματήσουν άτομα και επιχειρήσεις που προσπαθούν να αγοράσουν καύσιμα χαμηλού κόστους από τα κατεχόμενα και να τα φέρουν στις Βρετανικές Βάσεις και μετά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι υπάλληλοι του Τελωνείου των ΒΒ είχαν παρατηρήσει ύποπτη δραστηριότητα, καθώς εμπορικά βαρέα οχήματα (HGV) διέσχιζαν τα οδοφράγματα πολλές φορές την εβδομάδα, με μερικά μάλιστα να προσπαθούν να περάσουν πολλές φορές την ημέρα.

 

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί εκτενώς για τον εντοπισμό οχημάτων που έχουν τροποποιηθεί για λαθρεμπόριο, χρησιμοποίησαν «προηγμένες τεχνικές αναζήτησης οχημάτων» και ανακάλυψαν πολυάριθμα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν αυτό που περιγράφεται ως «προσαρμοσμένες δεξαμενές καυσίμων» για τους σκοπούς της λαθρεμπορίας καυσίμων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Ο Mark Hartley, Υπεύθυνος του Τμήματος Τελωνείων στις Ανατολικές περιοχές των ΒΒ, εξήγησε: «Με τις χαμηλές τιμές καυσίμων στο βορρά και την αποδυναμωμένη Λίρα, οι οργανωμένες ομάδες λαθρεμπορίου προσπάθησαν να επωφεληθούν μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες καυσίμων μέσω των Βρετανικών Βάσεων προς πώληση στη μαύρη αγορά στην Κυπριακή Δημοκρατία».

 

Δίνοντας ένα παράδειγμα για το τί είναι ικανοί να κάνουν μερικοί άνθρωποι για να εξοικονομήσουν χρήματα, αποκάλυψε ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, μια εταιρεία εμπορικών λεωφορείων είχε ασφαλίσει έναν από τα λεωφορεία της για να οδηγεί στα κατεχόμενα και προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει ως «τροφοδότη», κάνοντας επαναλαμβανόμενα ταξίδια στα κατεχόμενα για να προμηθευτεί καύσιμα και στη συνέχεια να τα μεταφέρει στα άλλα 16 οχήματα της εταιρείας που βρίσκονται στην ΚΔ.  

Είπε ότι το λεωφορείο «τροφοδότης» κατασχέθηκε αμέσως και επιβλήθηκε εξώδικο €1.480.

 

Σε άλλες πρόσφατες επιχειρήσεις, πρόστιμα συνολικού ύψους σχεδόν €6.000 επιβλήθηκαν επίσης σε όσους προσπάθησαν να εισάγουν λαθραία καύσιμα χαμηλού κόστους μέσω των ΒΒ και πέραν αυτού και σύμφωνα με τον Hartley, αυτό θα πρέπει να ληφθεί ως προειδοποίηση σε όσους ελπίζουν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

ΚΑΥΣΙΜΑ

 

«Είναι απαράδεκτο να επιχειρούν άτομα να εξαπατήσουν το σύστημα προσπαθώντας να αποφύγουν φορολογίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση ζωτικών δημόσιων υπηρεσιών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

«Οι ενέργειες των ΒΒ στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι οποιαδήποτε λαθρεμπορία μέσω των Σημείων Διέλευσης των ΒΒ δεν θα γίνει ανεκτή και όσοι επιχειρούν να αποφύγουν τους ελέγχους θα εντοπιστούν, η περιουσία τους θα κατασχεθεί και θα διωχθούν ποινικά».

Home