Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εταιρία με έδρα την Ινδία αντέγραψε ιστοσελίδα Επ. Κεφαλαιαγοράς

Offsite Team -
26.08.2021 - 11:52

Εταιρία με έδρα την Ινδία αντέγραψε ιστοσελίδα Επ. Κεφαλαιαγοράς

Thumbnail
Καταγγελία στην Αστυνομία

Σε σειρά ενεργειών για διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση της Μονάδας Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, προέβη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) σε σχέση με το θέμα της αντιγραφής παράνομα της ιστοσελίδα της από άλλη ιστοσελίδα που φιλοξενείται από εταιρεία με έδρα την Ινδία, με αποτέλεσμα η εν λόγω ιστοσελίδα να προσομοιάζει με αυτήν της ΕΚΚ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ειδικότερα, αναφερόμενη αναλυτικότερα στις ενέργειες στις οποίες προέβη η ΕΚΚ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι «μέσω του μηχανισμού IOSCO investor alert portal του Διεθνούς Οργανισμού IOSCO, η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε σε όλες τις εποπτικές Αρχές διεθνώς, ώστε να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

Ανέφερε επίσης ότι η  ανακοίνωση της Επιτροπής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της (https://www.cysec.gov.cy) και προωθήθηκε άμεσα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό για ενημέρωση του κοινού.  

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «η ΕΚΚ αποτάθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας προκειμένου να προωθηθεί η ανακοίνωσή της και μέσω των δικών τους καναλιών επικοινωνίας στο εξωτερικό».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τέλος, η κ. Καλογήρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η ΕΚΚ ενημέρωσε επίσης, «μέσω επιστολής, την Μονάδα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με στόχο τη διερεύνηση του θέματος». 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home