ΕΤΕΚ: Κίνδυνος να πέσουν κτήρια στην Κύπρο σε ενδεχόμενο σεισμό

ΕΤΕΚ: Κίνδυνος να πέσουν κτήρια στην Κύπρο σε ενδεχόμενο σεισμό

Αναγκαία η θωράκιση των κτιρίων για να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια σε περίπτωση σεισμού

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος του ισχυρού σεισμού στην Κρήτη και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους κατοίκους της περιοχής.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το ΕΤΕΚ έχει ήδη απευθυνθεί στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και την προθυμία του να συμβάλει, μέσω των μελών του, στη διενέργεια μετασεισμικών ελέγχων στα κτήρια, οι οποίοι απαιτείται να γίνουν για σκοπούς αποτίμησης της επικινδυνότητας των κτηρίων στις πληγείσες περιοχές και διασφάλισης της δημόσιας ασφάλειας.

Η μεγάλη ένταση του σεισμού στην Κρήτη και η έντονη μετασεισμική ακολουθία, υπογραμμίζουν για πολλοστή φορά την ανάγκη για τη θωράκιση του κτηριακού αποθέματος και της Κύπρου και συνεπώς την προστασία των πολιτών στην απευχόμενη περίπτωση μιας σεισμικής δράσης παρόμοιου μεγέθους στο νησί. Ηανησυχία του ΕΤΕΚ εστιάζεται κυρίως στις παλαιότερες  οικοδομές της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν σχεδιαστεί χωρίς αντισεισμικές πρόνοιες. Παράλληλα επισημαίνει ότι η έλλειψη συστηματικής συντήρησης των κτηρίων αυτών τα οποία είναι μεγάλης ηλικίας, αυξάνει τη σεισμική τους τρωτότητα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το ΕΤΕΚ, επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα της νομοθετικής ρύθμισης της Τακτικής Επιθεώρησης των Κτηρίων, η οποία θα συμβάλει σημαντικά ως προληπτικό μέτρο στο να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφικές συνέπειες στην απευκταία περίπτωση ενός σεισμού στην Κύπρο.

Home