Ετοιμάζεται έφεση στην απόφαση για συντάξεις δημοσιών υπαλλήλων

Ετοιμάζεται έφεση στην απόφαση για συντάξεις δημοσιών υπαλλήλων

Αποφασίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα και Γ.Δ του Υπ. Οικονομικών

Την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική η μείωση των απολαβών των συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποφάσισαν Υπουργείο Οικονομικών και Νομική Υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Πάλεψε με τους δράστες ο υπάλληλος - Πως έσωσε τα χρήματα (Video)

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Νομική Υπηρεσία θα ζητήσει την αναστολή της απόφασης για επιστροφή των αποκοπών, που βάσει εκτιμήσεων, θα στοιχίσουν στο κράτος μεταξύ €30 και €40 εκατομμυρίων ετησίως.

 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ Χρίστος Πατσαλίδης.  

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Δικαστήριο με απόφασή του στις 27 Νοεμβρίου έκρινε ως αντισυνταγματική τη μείωση των απολαβών των συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Στο Διοικητικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 115 συνταξιούχοι που εργάζονταν στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.  

Η μείωση των συντάξεων τέθηκε σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2012 στις απολαβές των συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τον περί της μείωσης των απολαβών και των συντάξεων των αξιωματούχων, εργοδοτουμένων και συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα νόμου του 2012 έως 2018.  

 

Home