Ετοιμάζονται οι Σέρλοκ Χολμς της Εθνικής Φρουράς (Φωτο)

Ετοιμάζονται οι Σέρλοκ Χολμς της Εθνικής Φρουράς (Φωτο)

Οι στρατιωτικοί ανακριτές θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό από αυτό του εθνοφρουρού ή άλλου αξιωματικού που ερευνούν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Όπως σε κάθε ζωντανό οργανισμό, έτσι και στην Εθνική Φρουρά γίνονται εσωτερικές πειθαρχικές έρευνες. Για το σκοπό αυτό, η Εθνική Φρουρά ενισχύεται και με στρατιωτικούς  ανακριτές με στόχο την αποτελεσματική έρευνα τέτοιων πειθαρχικών υποθέσεων. 

ανακριρς4

Ήδη 15 αξιωματικοί από όλους τους σχηματισμούς και Διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς παρακολούθησαν τα μαθήματα  με σκοπό να γίνουν οι «Σέρλοκ Χόλμς» της Εθνικής Φρουράς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τι θα κάνουν

Πηγές του Υπουργείου Άμυνας μάς ανέφεραν ότι οι εν λόγω στρατιωτικοί ανακριτές θα εκπαιδευτούν με σκοπό να προβαίνουν σε ποινικές ανακρίσεις και εσωτερικές έρευνες σε υποθέσεις παραπτωμάτων εντός της Εθνικής Φρουράς. Οι ανακρίσεις θα έχουν τον χαρακτήρα ποινικής διαδικασίας. Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικοί ανακριτές θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό από αυτό του εθνοφρουρού ή άλλου αξιωματικού που ερευνούν.

ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ2

Τα μαθήματα διεξήχθησαν από 15 έως 19 Νοεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας. Το Σχολείο Στρατιωτικών Ανακριτών έγινε  με τη συμβολή εκπαιδευτών από την Αστυνομία Κύπρου και τη  Διεύθυνση Δικαστικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ3

Σε εξελιξη η έρευνα για τη σφαίρα

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε όχημα στον παλιό δρόμο Κόρνου προς Δελίκηπο στις 16  Νοεμβρίου 2021.  Στόχος της έρευνας που διατάχθηκε από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς είναι να γίνει και προσομοίωση της βολής, η οποία εκείνη την ώρα διεξαγόταν στο πεδίο βολής της Σιάς. Η σφαίρα κτύπησε και έσπασε το παράθυρο του οχήματος άνδρα 62 ετών που κινείτο στην περιοχή.

Home