Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ετοιμάζονται τα νομοσχέδια για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Offsite Team -
19.09.2022 - 06:35

Ετοιμάζονται τα νομοσχέδια για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Δρομολογούνται και διαδικασίες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Για τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών μίλησε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, στην εκπομπή Offsite On Air, σημειώνοντας πως παράλληλα προωθούνται και διαδικασίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων στα σχολεία.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Ειδικότερα ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως τα νομοσχέδια αξιολόγησης εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης βρίσκονται ήδη σε νομοτεχνική επεξεργασία ενώ για την μέση εκπαίδευση, εντός Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η νομική επεξεργασία και θα κατατεθούν στην Βουλή. «Είναι ένα κενό που πρέπει να συμπληρωθεί και θα επιτρέψει να βελτιωθούν περισσότερο οι διαδικασίες αξιοκρατίας για τους εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο Υπουργός.

>>>Δείτε ακόμη: Οι καινοτομίες στα σχολεία της Κύπρου

Στην ερώτηση αν θα επιβάλλονται κυρώσεις σε εκπαιδευτικό όπου κριθεί ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του, σημείωσε πως οι κυρώσεις υπάρχουν και τώρα, αν υπάρξει παρατυπία. Α«υτά ισχύουν πάγια το οποίο υποβάλλεται ως νομοθετική πρόταση και πρέπει να εγκριθεί και από την Βουλή», ανέφερε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι δρομολογούνται και διαδικασίες επιμόρφωσης, καθώς θα προκύπτουν οι ανάγκες μιας αξιολόγησης. Στο Παιδαγωγικό ινστιτούτο, επεσήμανε ο κ. Προδρόμου ότι γίνεται  συστηματοποίηση όλων των επιμορφώσεων για να υπάρχουν κάποιες πάγιες διαδικασίες. «Για παράδειγμα, ετοιμάζονται επιμορφώσεις για αυτούς που αναλαμβάνουν υπεύθυνοι τμήματος, οι οποίοι είναι η πρώτη γραμμή στο σχολείο για αντιμετώπιση φαινομένων και παραβατικής συμπεριφοράς, ακόμη και βίας».

Τόνισε μάλιστα πως οι εκπαιδευτικοί στις μέρες μας έχουν επιφορτιστεί με πάρα πολλά καθήκοντα και πίεση. Χρειάζεται συχνά να παίξουν τον ψυχοκοινωνικό ρόλο διότι όλες οι παθογένειες της κοινωνίας φτάνουν δυστυχώς στο σχολείο.

Home