Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ετοιμάζουν οδικό χάρτη με μέτρα για το φθινόπωρο οι ειδικοί

Offsite Team -
21.07.2022

Ετοιμάζουν οδικό χάρτη με μέτρα για το φθινόπωρο οι ειδικοί

Όσα λέχθηκαν στη συνάντηση Χατζηπαντέλα-ΣΕΕ

Συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είχε το απόγευμα της Πέμπτης (21/7) ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

>>> Υπ. Υγεία: Συστάσεις προς τους ταξιδιώτες λόγω COVID-19

Κατά στη σύσκεψη οι ειδικοί ενημέρωσαν τον υπουργό Υγείας για το νέο στέλεχος με την ονομασία «Κένταυρος», το οποίο σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα προέρχεται από την Ινδία, είναι πιο μεταδοτικό αλλά όχι πιο νοσηρό.

Παράλληλα αποφασίστηκε όπως η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης μαζί με κάποια μέλη της ΣΕΕ ετοιμάσουν οδικό χάρτη με μέτρα για αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης το φθινόπωρο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως ο οδικός χάρτης θα σταλεί σε όλα τα μέλη της ΣΕΕ ώστε να ζητηθούν και οι δικές τους απόψεις.

>>> Μάσκες - Που είναι υποχρεωτικές και που όχι

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου έστειλε επιστολή προς τους 27 υπουργούς Υγείας των κρατών-μελών μέσω της οποίας ζητά όπως γίνουν  συγκεκριμένα προληπτικά βήματα ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου. Τα μέτρα που εισηγείται η Επίτροπος Κυριακίδου μέσω της Κομισιόν για τους καλοκαιρινούς μήνες περιλαμβάνουν τη χορήγηση δεύτερης ενισχυτικής δόσης στα άτομα άνω των 60 καθώς για άτομα σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Παράλληλα επισημαίνει πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να προετοιμαστούν για την επιστροφή στα σχολεία και στους χώρους εργασίας μετά το πέρας του καλοκαιριού, διατηρώντας την επιλογή της επιβολής μέτρων όπως τη τήρηση αποστάσεων και τις προστατευτικές μάσκες.

Home