Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτοιμες το 2024 οι Α’ Βοήθειες & άλλες κλινικές στο Μακάρειο

Offsite Team -
20.10.2021 - 06:00

Έτοιμες το 2024 οι Α’ Βοήθειες & άλλες κλινικές στο Μακάρειο

2ο εξάμηνο το 2022 θα ξεκινήσουν τα έργα - Όλα τα έργα που θα γίνουν

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Συνολικά 23,5 εκατομμύρια ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα διατεθούν για έργα στο Μακάρειο, ένα πρότυπο Νοσοκομείο το οποίο φροντίζει τη μητέρα και το παιδί με σκοπό να είναι ακόμα πιο φιλόξενο.

Οι εισηγήσεις όλων των εμπλεκόμενων που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια παίρνουν σάρκα και οστά, αφού εντός του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Χρίστη Λοϊζίδη αρχές του 2022 αναμένεται ότι θα ξεκινήσει και το έργο που αφορά την καινούργια μονάδα Θαλασσαιμίας η οποία θα βρίσκεται επίσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Που βρίσκονται οι διαδικασίες

Στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αγοράς υπηρεσιών για να ξεκινήσει η μελέτη των έργων. Όπως μας λέχθηκε από πλευράς ΟΚΥπΥ χρειάζονται 3-4 μήνες μέχρι να γίνουν οι μελέτες, να καταγραφούν οι προδιαγραφές και να ετοιμαστούν τα έγγραφα των προσφορών.

Ακολούθως θα προκηρυχθεί προσφορά για το ποια εταιρεία εργολάβων θα αναλάβει τα έργα στο Μακάρειο. 

Εντός του 2ου εξαμήνου του 2022 σύμφωνα και με τον κ. Λοϊζίδη αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων. Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν 2 χρόνια για την ολοκλήρωση των έργων.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα στεγαστεί σε νέο κτίριο το οποίο θα είναι ωστόσο επέκταση στο ήδη υφιστάμενο κτίριο του Μακάρειου Νοσοκομείου. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Κέντρο Εγκαυμάτων & άλλες κλινικές

Στο μεταξύ, εκτός από το ΤΑΕΠ στο Μακάρειο Νοσοκομείο, που είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, θα δημιουργηθούν κι άλλες υποδομές.

Συγκεκριμένα, πάνω από το ΤΑΕΠ θα στεγαστεί η νέα Κλινική Παιδονευρολογίας και Γενετικής. Επιπλέον στο ίδιο κτίριο έγινε εισήγηση για να γίνει Κέντρο Εγκαυμάτων για παιδιά, κάτι το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στην Κύπρο.

Στο πίσω μέρος του Μακάρειου Νοσοκομείου θα βρίσκεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πρόωρων Νεογνών ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και ανακαινίσεις κάποιων εκ των υφιστάμενων χώρων του Νοσοκομείου. 

Home