Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτοιμος ο Οδικός Χάρτης για αντιμετώπιση έξαρσης της πανδημίας

Offsite Team -
04.10.2022 - 21:50

Έτοιμος ο Οδικός Χάρτης για αντιμετώπιση έξαρσης της πανδημίας

Thumbnail

Εξερχόμενοι από μία πανδημία που δοκίμασε σε παγκόσμιο επίπεδο τα όρια αντοχής, τόσο των ανθρώπων όσο και των συστημάτων υγείας, καθώς και τις οικονομίες των χωρών, το βλέμμα μας πρέπει να στρέφεται προς την επόμενη μέρα, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Είπε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας έχει συντάξει οδικό χάρτη για αντιμετώπιση τυχόν έξαρσης της πανδημίας το φετινό χειμώνα.

Χαιρετίζοντας την 8η Παγκύπρια Ημερίδα Δημόσιας Υγείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Χατζηπαντέλας έκανε λόγο για αίσθημα ικανοποίησης. «Οι σωστές αποφάσεις, ο μελετημένος σχεδιασμός, οι έγκαιρες αποτελεσματικές δράσεις και η στοχοπροσήλωση που επιδείχθηκε μας έφερε στο σήμερα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες» ανέφερε.

Όπως είπε, η επόμενη μέρα έρχεται να αποκαλύψει τις ανάγκες και συνάμα προκλήσεις για τη δημόσια υγεία, καθώς «η εμπειρία της πανδημίας αποτελεί μία εξαιρετική βάση για τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων της πολιτικής δημόσιας υγείας.

Όπως είπε το Υπουργείο Υγείας, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγρήγορση των κρατών-μελών μπροστά στο ενδεχόμενο μία νέας έξαρσης της πανδημίας, έχει συντάξει οδικό χάρτη για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται.

«Αξιοποιώντας την εμπειρία της πανδημίας χαράξαμε στρατηγικές που στοχεύουν στην πρόληψη, στη διάγνωση, στη θεραπεία αλλά και στη διατήρηση μιας ανθεκτικής οικονομίας και μιας ανοιχτής κοινωνίας. Για την υλοποίηση αυτών των στόχων μας, για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα και για την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των αναδυόμενων προκλήσεων η συνεργασία και η διάχυση της γνώσης αποτελούν θεμέλιους λίθους» ανέφερε.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι το αντικείμενο της φετινής ημερίδας είναι μείζονος σημασίας και συνεχάρη τους διοργανωτές. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα τελευταία ευρήματα υγείας για τον Κυπριακό πληθυσμό.

ΚΥΠΕ

Home