Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ετοιμότητα ΠΟΕΔ για διάλογο για τα προβλήματα της πανδημίας

Offsite Team -
23.02.2022

Ετοιμότητα ΠΟΕΔ για διάλογο για τα προβλήματα της πανδημίας

Η ΠΟΕΔ δηλώνει την ετοιμότητά της να συμμετέχει σε ένα γόνιμο, θεσμικό και ουσιαστικό διάλογο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, απαντώντας στη δημόσια έκκληση του Υπουργείου Παιδείας προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, για συνεργασία στη διαχείριση των αναγκών αντικατάστασης.

Η Οργάνωση έχει καταθέσει τις θέσεις της για μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για τις αντικαταστάσεις και άμβλυνση του προβλήματος της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία δεξαμενής αντικαταστατών, την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αντικαταστατών, τη διασφάλιση της εργασίας τους μετά το 2027, την αποστολή αντικαταστατών με πλήρες ωράριο.

Υπογραμμίζεται ότι η ΠΟΕΔ αναμένει να κληθεί σε διάλογο για την εφαρμογή του "test to stay" στους εκπαιδευτικούς. Το εν λόγω μέτρο  σύμφωνα με το διάταγμα, θα εφαρμοστεί μετά από διαβούλευση με τα οργανωμένα σύνολα σε όλη τη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται «οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν ως επαφές κρουσμάτων, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο "test to stay" τη δεδομένη στιγμή». Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται «πως δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η απουσία μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών που απουσιάζουν για φύλαξη τέκνου, αφού με βάση τα σχετικά διατάγματα και τις εγκυκλίους, τα παιδιά που είναι θετικά, τα παιδιά που είναι επαφές εκτός σχολείου και τα παιδιά που φοιτούν σε Νηπιαγωγεία δεν συμμετέχουν στο "test to stay"». 

«Είναι ευθύνη της πολιτείας να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών που δικαιολογημένα απουσιάζουν, τη στιγμή που αυτά τα κενά, όλο αυτό το διάστημα, τα καλύπτουν οι εκπαιδευτικοί με συνεχείς αναπληρώσεις. Συνεπώς ως ΠΟΕΔ δεν αποδεχόμαστε τη μετακύλιση των ευθυνών του ΥΠΠΑΝ για το θέμα, στους εκπαιδευτικούς», καταλήγει η ανακοίνωση της Οργάνωσης.

ΚΥΠΕ

Home