Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτσι επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Offsite Team -
31.08.2022

Έτσι επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Οι συστάσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Χωρίς μέτρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία καθώς το υπουργικό σήμερα αποφάσισε την κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.  

Από την απόφαση εξαιρούνται χώροι υψηλής επικινδυνότητας όπως νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας (εξωτερικά ιατρεία, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, χημεία, κέντρα αποκατάστασης), φαρμακεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι όσοι μαθητές πηγαίνουν σχολείο με λεωφορείο θα πρέπει εντός λεωφορείου να φέρουν μάσκα αλλά όχι εντός των αιθουσών διδασκαλίας. 

Σημειώνεται ωστόσο ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε συστάσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα συστήνεται όπως όλοι οι μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων (νηπιαγωγεία, Δημοτική και Μέση εκπαίδευση) πριν την επιστροφή τους στα σχολεία για την έναρξη των μαθημάτων, υποβληθούν σε τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test)

Τονίζεται ότι σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας θα διενεργούν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε σχολικές μονάδες σε όλες τις επαρχίες.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δωρεάν διάθεση μίας συσκευασίας τεστ αυτοδιάγνωσης (5 self-test) στα παιδιά που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση (Προδημοτική Εκπαίδευση). Η συσκευασία θα διατεθεί στους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Home