Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτσι θα ανοίξουν καφέ, εστιατόρια & μπαρ - Λεπτομέρειες

Offsite Team -
07.03.2021

Έτσι θα ανοίξουν καφέ, εστιατόρια & μπαρ - Λεπτομέρειες

Thumbnail
Πόσα άτομα ανά κράτηση - Όσα λέει το πρωτόκολλο

Πανέτοιμοι για να ανεβάσουν και πάλι ρολά είναι οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης. Όπως είναι γνωστό, οι χώροι εστίασης αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 16 Μαρτίου, με αυστηρά πρωτόκολλα.

Οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης παρουσιάζονται έτοιμοι να υποδεχθούν ξανά τους πολίτες στα υποστατικά τους. Όπως πληροφορούμαστε, το πρωτόκολλο επαναλειτουργίας δε θα διαφέρει και πολύ από το προηγούμενο. 

Αρμόδια πηγή ανέφερε στην Offsite πως ένας χώρος θα μπορεί να λειτουργήσει και τον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό του χώρο, ταυτόχρονα. 

Σε ό,τι αφορά τους εσωτερικούς χώρους, ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 75, και θα πρέπει να βρίσκεται ένα άτομο ανά 3 τ.μ. 

Από την άλλη, ο μέγιστος αριθμός για τους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έχουν οριστεί τα 125 άτομα, και κάθε 2 τ.μ θα μπορεί να βρίσκεται ένα άτομο. 

Βάσει τον όσων αναφέρονται στο πρωτόκολλο, σε κάθε κράτηση θα μπορούν να βρίσκονται έξι (6) άτομα. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Φύτος Θρασυβούλου, ανέφερε πως τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά και συγκεκριμένα και υπάρχει λίστα ελέγχου που θα έχει ο επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης του κέντρου αναψυχής, αλλά και ο υπεύθυνος για την επιτήρηση της τήρησης των πρωτοκόλλων. Οι ποινές, συμπλήρωσε, έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που, ανεξαρτήτως της αύξησης ή μείωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα εκεί και όπου λειτουργήσουν τα κέντρα αναψυχής, με τον τρόπο που έχουν τεθεί, δεν θα παρατηρηθούν προβλήματα μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των εστιατορίων.

Πάντως σε ότι αφορά την ώρα λειτουργίας των χώρων εστίασης, θεωρείται δεδομένο από τους ιδιοκτήτες ότι θα υπάρξει αλλαγή στο κέρφιου. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει «κλειδώσει» η ώρα αλλαγής του κέρφιου, το οποίο αναμένεται αν μετατεθεί κατά πάσα πιθανότητα για τις 11.

Εβδομαδιαίο τεστ

Όσοι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους από 16 Μαρτίου θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό rapid test, ενώ θα πρέπει παράλληλα να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο. 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η χρήση αντισηπτικού θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο το ότι θα τηρούνται. 

Home