Έτσι θα αποτρέψει αναστολή της κάρτας φιλάθλου η Αστυνομία

Έτσι θα αποτρέψει αναστολή της κάρτας φιλάθλου η Αστυνομία

Αποφασισμένα δηλώνουν μέλη της δύναμης για να παραμείνει το μέτρο

Η ηγεσία της Αστυνομίας δείχνει αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει το ενδεχόμενο αναστολής του μέτρου της κάρτας οπαδού.

Όπως πληροφορούμαστε μετά από οδηγίες του Αρχηγού, Κύπρου Μιχαηλίδη έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από υποθέσεις που κλήθηκε να χειριστεί η Αστυνομία και αφορούν τιμωρίες σε βάρος οπαδών βάση της σχετικής νομολογίας που συνδέεται άμεσα με την κάρτα οπαδού! 

Ήδη οι αστυνομικοί σταθμοί και διαφορά τμήμα του αστυνομικού σώματος, έχουν στείλει συγκεκριμένα στοιχεία προς το Αρχηγείο.

Από αυτές τις ενέργειες είναι σαφές ότι η Αστυνομία θέλει να προβάλει ισχυρά επιχειρήματα για στήριξη την θέση της υπέρ της κάρτας οπαδού.

Εξάλλου πολλά στελέχη της Αστυνομίας έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους, για τυχόν αναστολής η παγιοποίησης του μέτρου. Η θέση που εκφράζουν απλά μέλη της δύναμης είναι ότι με το μέτρο απομακρύνθηκε ο όγκος των οπαδών που προκαλούσε έκτροπα στα γήπεδα. 

Φοβούνται πως τυχούσα παγιοποίηση ή αναστολή του μέτρου θα προκαλέσει αυτόματα αναζωπύρωση του φαινομένου της βία στα γήπεδα.

Πίεση από τα Σωματεία 

Στο μεταξύ η ΚΟΠ απέστειλε προς την Επιτροπή Νομικών της Βουλής επιστολή αναφορικά με την κάρτα φιλάθλου, η οποία ετοιμάστηκε μετά από την πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου της ΚΟΠ και Προέδρων ή Εκπροσώπων Σωματείων Α’ Κατηγορίας.

Η επιστολή υπογράφεται από δέκα Σωματεία Α’ Κατηγορίας και σε αυτήν αναπτύσσονται οι θέσεις των Σωματείων και επεξηγούνται οι λόγοι, γιατί θα πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.

Ανάμεσα στους λόγους που αναφέρονται από τα Σωματεία, είναι η έλλειψη υποδομών στα Στάδια αλλά και η σημαντική μείωση της προσέλευσης των φιλάθλων στους αγώνες.

Πρόταση νόμου από ΔΗΣΥ

Την Παρασκευή (5/7) ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατάθεσε στη Βουλή τροποποιητικό νομοσχέδιο για αλλαγές στο νόμο «περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς χώρους».

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, στηρίζεται στην πρόταση/εισήγηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι τρεις σημαντικότερες αλλαγές είναι η δυνατότητα των φιλάθλων να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους και με την Loyalty card (κάρτα μέλους) που θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν οι ομάδες.

Home