Έτσι θα γιορτάσει τα Καρναβάλια η Λεμεσός - Όλες οι λεπτομέριες

Έτσι θα γιορτάσει τα Καρναβάλια η Λεμεσός - Όλες οι λεπτομέριες

Μήνυμα ελπίδας από τη Λεμεσό με Καρναβάλι εν μέσω πανδημίας - Όσα ανέφερε ο Δήμαρχος - Το πρόγραμμα αναλυτικά

Του Μίμη Χριστοφόρου

Τα φετινά Καρναβάλια, όπως και οι περισσότερες γιορτές το τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο στην Κύπρο αλλά και στον κόσμο γενικότερα, θα είναι διαφορετικά αφού η πανδημία και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπουν περισσότερες χαλαρώσεις πόσο μάλλον την διεξαγωγή της παρέλασης και των άλλων εκδηλώσεων που διοργάνωνε κάθε χρόνο ο Δήμος Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικόλας Νικολαΐδης στην εκπομπή Offsite on Air της Digital TV σημείωσε ότι "Τα καρναβάλια φέτος δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν με τον τρόπο που τα κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς γιατί ήταν μια όαση χαράς, αισιοδοξίας όχι μόνο για τους λεμεσιανούς αλλά και για όλο τον κόσμο, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δύναμη αντλούσε η πόλη από αυτό το δεκαήμερο, δύναμη για να αντέξει και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου".

Φέτος δυστυχώς, τόνισε, λόγω της πανδημίας δεν θα μπορέσουν να γίνουν να γίνουν οι μεγάλες εκδηλώσεις, οι μεγάλες γιορτές και άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις που ήταν το χαρακτηριστικό των καρναβαλιών όμως αναγνωρίζοντας την μεγάλη αναγκαιότητα για να δωθεί αυτή η νότα αισιοδοξίας, η νότα χαράς, η νότα ψυχαγωγίας όχι μόνο στους λεμεσιανούς αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο, ο Δήμος Λεμεσού άρχισε να κάνει ένα σχεδιασμό για να δούμε πως θα μπορούσαν τα καρναβάλια ή οι εκδηλώσεις των καρναβαλιών να γίνουν και αυτή την χρονιά.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε "Θα γίνουν σημαντικές και αρκετές εκδηλώσεις πάρα πολύ όμορφες εκδηλώσεις με επίκεντρο το Παττίχειο Θέατρο το οποίο θα μετατραπεί σε χώρο καρναβαλίστικων εκδηλώσεων όπου θα γίνουν εκδηλώσεις που θα μεταδίδονται διαδικτυακά, κάποιες από αυτές θα μεταδοθούν και σε τηλεοπτικούς σταθμούς παγκύπριας εμβέλειας ούτως ώστε να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας και οι συμπατριώτες μας γενικότερα να τις παρακολουθήσουν".

Είναι εκδηλώσεις, σημείωσε, που "αφορούν εκδηλώσεις κανταδόρων, εκδηλώσεις αθηναικής καντάδας, εκδηλώσεις παραδοσιακών αποκριών, εκδηλώσεις που αφορούν διαγωνισμούς αμφίεσης, πελλόμασκας, της πιο έξυπνης μάσκας, όλα αυτά θα τα ανακοινώσουμε ενδεχομένως την Δευτέρα - Τρίτη και ελπίζουμε μέσα από αυτή την διαδικασία θα δοθεί η ευκαιρία για αρκετά βράδια της περιόδου της αποκριάς στον κόσμο να χαρεί και να ξαναθυμηθούμε λίγο τα παλιά προσδωκόντας καλύτερες μέρες στο μέλλον".

Για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρεις για το πρόγραμμα επικοινωνήσαμε με την κ. Σκεύη Αντωνιάδου των πολιτιστικών υπηρεσιών η οποία μας ανέφερε ότι φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά τα οποία είναι δύσκολα διότι αν και τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε περισσότερος φόρτος εργασίας στον Δήμο λειτουργούσαν με διαφορετική διάθεση πιο χαρούμενη. Είναι πράγματα καινούργια και προσπαθούν να μέσα από τις εκδηλώσεις να ζωντανέψουν τον κόσμο και να δώσουν λίγη χαρά μόνο μέσα από την αίθουσα του Παττίχειου Αμφιθέατρου χωρίς παρελάσεις και εκδηλώσεις σε πλατείες όπως τα προηγούμενα χρόνια

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: 

  • Εκθέσεις και ζωντανές παραστάσεις από το Δήμο Λεμεσού
  • Η παράδοση συνεχίζεται και εν μέσω πανδημίας

Ο Δήμος Λεμεσού, τιμώντας την παράδοση και στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όλη την Κύπρο, διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων για τη μεγάλη λαϊκή γιορτή του

Καρναβαλιού. Μια γιορτή που συνεχίζεται ανελλιπώς εδώ και πάνω από 100 χρόνια ανεξαρτήτως από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Φέτος, εν μέσω της πανδημίας, το Λεμεσιανό Καρναβάλι θα έχει μεν διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά θα έχει τον ίδιο στόχο όπως κάθε χρόνο. Να προσφέρει στον κόσμο

χαρά, διασκέδαση και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Με τρόπους συμβατούς στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού αποδεικνύει ότι ακόμα και στους δύσκολους καιρούς, οι παραδόσεις δεν εγκαταλείπονται, αλλά διατηρούνται ζωντανές και απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης. Με βάση τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, έχουν προγραμματιστεί οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

• Πέμπτη, 4 Μαρτίου: Έκθεση ΕΝΑΖ στο Δημοτικό Μέγαρο, Έκθεση Φωτογραφίας με ΦΕΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης και Έκθεση Γελοιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης

• Παρασκευή, 5 Μαρτίου: Εκδήλωση «Ήρταν οι σήκωσες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο)

• Τρίτη, 9 Μαρτίου: Διαγωνισμός «Πελλόμασκας και Έξυπνης» με την συνοδεία του DJ MadMax (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)

• Παρασκευή, 12 Μαρτίου: Παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «Λες και ήταν χθες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)

• Σάββατο, 13 Μαρτίου: Βραδιά Κανταδόρων (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)

Σημειώνεται ακόμη ότι καθ' όλη την όλη την διάρκεια των Καρναβαλιού θα διεξάγεται στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας διαγωνισμός ζωγραφικής. Επίσης, ο Δήμος Λεμεσού θα

επιχορηγήσει τις δύο εκδηλώσεις που θα διοργανώσει, σε συνεργασία με το «Studio 8», για τους δημιουργούς αρμάτων του Καρναβαλιού, οι οποίες θα μεταδοθούν από το ΡΙΚ.

Home