Έτσι θα λειτουργήσει το Sonar στην Κόκκινη Λίμνη

Έτσι θα λειτουργήσει το Sonar στην Κόκκινη Λίμνη

Τι δήλωσε ο χειριστής του Sonar

Άρχισαν λίγο πριν τη μία μετά το μεσημέρι οι έρευνες στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό με το σόναρ για τον εντοπισμό τυχόν πτωμάτων εντός της λίμνης, ωστόσο δεν αναμένεται από την ομάδα που διεξάγει τις έρευνες να υπάρξουν εντός της ημέρας επιβεβαιώσεις στόχων για καταδύσεις, αλλά αυτό αναμένεται να επιτευχθεί αύριο.

Σημειώνεται ότι των ερευνών με το σόναρ στην κόκκινη λίμνη προηγήθηκαν έρευνες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

1

 

Όπως αναφέρθηκε από τον  Διευθυντή της εταιρείας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις έρευνες που διεξάγονται από την Πυροσβεστική, Έντουαρντ Μπράνκο, οι έρευνες θα διεξαχθούν σε τέσσερα στάδια, σάρωση, καταγραφή, ανάλυση και ακολούθως ανάσυρση.

 

Ο Αλεχάντρο Παλμέιρο, χειριστής του σόναρ, είπε πως είναι επαγγελματίας υδρολόγος με πολλά χρόνια εμπειρίας. Εξήγησε ότι η έρευνα γίνεται με πολλαπλό σύστημα σόναρ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ακριβώς παρόμοιο σενάριο στο παρελθόν με επιτυχία.  

Ανέφερε περαιτέρω ότι είναι εφοδιασμένο με υψηλής ευκρίνειας τρισδιάστατο μότεμ. Διευκρίνισε πως κάθε στόχος που θα παρακινήσει το ενδιαφέρον θα ερευνηθεί περαιτέρω από την ομάδα του κ. Μπράνκο.  

Ο Διευθυντής της εταιρείας είπε πως ο ρόλος της ομάδας του είναι να ερευνήσει περαιτέρω κάθε στόχο που θα επισημανθεί και στις δύο λίμνες με ρομποτική κάμερα.  

Αφού ανέφερε πως η έρευνα με καταδύσεις θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των υδάτων και εφόσον οι στόχοι χωροθετηθούν, υπενθύμισε ότι η κόκκινη λίμνη συνιστά πολύ επικίνδυνο περιβάλλον για τους δύτες καθώς το νερό είναι  τοξικό και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα εργαλεία και μέσα κατάδυσης.  

Πριν καταδυθούν δύτες θα ερευνηθεί με ρομποτική κάμερα ο κάθε στόχο που θα δοθεί στην ομάδα του, συμπλήρωσε.  

Αναφερόμενος στη λίμνη στο Ξυλιάτο, είπε πως εκεί τα νερά είναι βαθύτερα από ότι στην κόκκινη λίμνη προσθέτοντας πως τα νερά στη λίμνη του μεταλλείου Μεμί στον Ξυλιάτο είναι πάνω από 70 με 80 μέτρα βάθος.  

Ακολούθως είπε πως οι έρευνες θα αρχίσουν με παρατήρηση – σάρωση που θα πάρει κάποιες ώρες και αναμένεται πως μετά το απόγευμα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, προσθέτοντας πως δεν αναμένεται η επιβεβαίωση στόχου εντός της ημέρας και πως αναμένεται αυτό να συμβεί αύριο.

Οι δηλώσεις έγιναν στο χώρο της κόκκινης λίμνης πριν την έναρξη των ερευνών στην παρουσία του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράνγκολα.

Home