Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτσι θα παίρνετε τα €200 για ποδήλατο - Ο Καρούσος εξηγεί

Offsite Team -
16.10.2021

Έτσι θα παίρνετε τα €200 για ποδήλατο - Ο Καρούσος εξηγεί

Όλες οι λεπτομέρειες για την χορηγία για αγορά ποδηλάτου - Ο Υπ. Μεταφορών στα Digital News

Για την επιδότηση των €200 που θα λαμβάνουν όσοι αγοράζουν ποδήλατα, μίλησε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος στο Digital News, της Digital Tv, υποδεικνύοντας τις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους, το είδος των ποδηλάτων και τη διαδικασία αίτησης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Κ'υπρο προς μια βιώσιμη κινητικότητα, έτσι είχε ετοιμαστεί και κατατεθεί Σχέδιο δεκαέξι δράσεων του Γενικού Σχεδίου Δράσης Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου για την περίοδο 2021-2023 συνολικού κόστους €4.000.000,00, το οποίο όπως υπενθύμισε, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή (15/10) που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων το Σχέδιο Επιχορήγησης Αγοράς Καινούριου μη Ηλεκτροκίνητου Ποδηλάτου.

«Θα επιχορηγούνται συμβατικά ποδήλατα, καθώς από το Σχέδιο εξαιρούνται τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα για τα οποία θα δοθεί επιδότηση από άλλο μελλοντικό Σχέδιο», σημείωσε, 

Το ύψος της επιδότησης

Ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι όσον αφορά στο ύψος της επιδότησης για τα ποδήλατα Πόλης, Δρόμου και Ορεινής, το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €200, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €1000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο. 

«Δωρεάν» το ποδήλατο με αυτή την αξία

Στην περίπτωση που κάποιος προβεί σε αγορά ποδηλάτου αξίας €200 τότε κατά τον κ. Καρούσο θα μπορεί να επιδοτηθεί στα 100%.

Ποιοι θα πάρουν €800 με οροφή τα €4000

Όσον αφορά τα ποδήλατα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €800, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο, με οροφή τα €4000, καθώς όπως ανέφερε η αξία ενός ποδηλάτου για  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) είναι τετραπλάσια από τα συμβατικά

Ο Υπουργός σημείωσε ακόμη ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη και ανακοίνωση της λειτουργίας της πλατφόρμας, ώστε Νοέμβριο να κατατεθούν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την επιδότηση των €200 και τον Δεκέμβριο να γίνει η κατάθεση των χρημάτων στους δικαιούχους.

Με σειρά προτεραιότητας

«Όποιος προλάβει» θα πάρει την σχετική επιδότηση, σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αφού το συνολικό ποσό αντιστοιχεί για 3000 εγκεκριμένες αιτήσεις, προσθέτοντας ότι ίσως δοθούν και επιπλέον ποσά αν το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ποια ποδήλατα αφορά το σχέδιο

Το Σχέδιο, του οποίου δικαιούχοι είναι Κύπριοι, Ευρωπαίοι και πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία άνω των 18 ετών, αφορά στην αγορά καινούριου μη ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου το οποίο εμπίπτει στις ακόλουθες κατηγορίες:

α) Ποδήλατα Πόλης (City Bikes)

β) Ποδήλατα Δρόμου (Road Bikes)

γ) Ποδήλατα Ορεινής (Mountain Bikes)

δ) Ποδήλατα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο Σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ενέργεια και Κλίμα» και βιώσιμης κινητικότητας, αποτελεί μία από των δεκαέξι δράσεων του Γενικού Σχεδίου Δράσης Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου για την περίοδο 2021-2023 συνολικού κόστους €4.000.000,00.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών στην Digital Tv:

 

Home