Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτσι θα πηγαίνουμε κουρείο/κομμωτήριο από μέσα Μαΐου-Τι αλλάζει

Μικαέλλα Μέσσιου -
27.04.2020 - 06:35

Έτσι θα πηγαίνουμε κουρείο/κομμωτήριο από μέσα Μαΐου-Τι αλλάζει

Thumbnail
Δηλώσεις του Προέδρου Παγκύπριας Ομοσπονδία Κομμωτών

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού και περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα την οποία θα μπορεί να αρχίσει να βγαίνει από το σπίτι.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Στην Κύπρο θυμίζουμε ότι τα μέτρα περιορισμού ισχύον μέχρι τις 30 Απριλίου και μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε ανακοινώσεις για το πώς θα χαλαρώσουν τα μέτρα. Αναμένονται 4 φάσεις χαλάρωσης και θα αρχίσουν από 4/5. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι θα γίνει σε κάθε φάση.

Μέσα Μαϊου τελικά κουρεία και κομμωτήρια

Μια σημαντική πάντως παράμετρος για ευνόητους λόγους είναι το πότε αλλά και πώς θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Επικοινωνήσαμε με τον Προέδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κομμωτών – Κουρέων, κύριο Νάκη Παντελίδη προκειμένου να μάθουμε πως και πότε αναμένεται να ανοίξουν.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, κομμωτήρια και κουρεία υπολογίζεται να ανοίξουν την δεύτερη φάση χαλάρωσης γύρω στις 11 ή 14 του Μάη. Δεν έχουν κάτι επίσημο όπως μας ανέφερε αλλά αυτή είναι η εκτίμηση.

''Θα προσπαθήσουμε σαν ομοσπονδία, σε περίπτωση που ανοίξουμε να πάρουμε το όλο ζήτημα με σοβαρότητα'', είπε ο κ. Παντελίδης.

Θα πρέπει π.χ. όπως τόνισε όλοι να δουλεύουν μόνο με ραντεβού, και όχι οποίος πελάτης θέλει να μπαίνει όποτε θέλει.

''Ακόμα και τα κομμωτήρια ή κουρεία που δέχονταν πελάτες χωρίς ραντεβού, τώρα πρέπει να το κάνουν έτσι ώστε ο κόσμος να είναι ελεγχόμενος'', πρόσθεσε ο κ. Παντελίδης.

ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ

Ένα από τα μέτρα που σίγουρα θα ισχύσουν είναι η χρήση γαντιών και μασκών από εργαζόμενους και πελάτες

>>> Όλη η σημερινή επικαιρότητα <<<

Προκύπτει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα που θεωρεί ο ίδιος σχετικά με τρόπο μπορούν να βρουν μάσκες τις οποίες θα χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Για παράδειγμα, αυτές οι μάσκες θα είναι μιας χρήσης; Θα είναι μάσκα που θα φοράνε όλη μέρα; Δεν έχουν ενημέρωση και θέλουν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα ανέφερε ο κ. Παντελίδης. 

«Μετά από κάθε πελάτη πρέπει να αλλάζω και μάσκα εκτός από τα γάντια; Αυτά είναι κάτι που πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν και να μας πουν οι υπεύθυνοι», δήλωσε στην Offsite ο κ. Παντελίδης.

Το κύριο πρόβλημα για τους κομμωτές σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη είναι τα αναλώσιμα – οι μάσκες, για τον λόγο ότι είναι έλλειψη από παντού.

''Πρέπει να βρεθεί και κάποιος χορηγός για να χορηγήσει τις μάσκες στα κομμωτήρια για τον λόγο ότι οι μάσκες θα χρειάζονται κάθε μέρα''. Θα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες δηλαδή.

Πρέπει και ο πελάτης να δείχνει σεβασμό προς τον κομμωτή/τρια

''Θα παρέχουμε γάντια στην είσοδο του κομμωτηρίου για να δίνονται στους πελάτες, καθώς εισέρχονται στο μαγαζί. Επίσης, πρέπει και οι πελάτες να δείχνουν κατανόηση και σεβασμό προς τον κομμωτή, δηλαδή εάν ο πελάτης νοιώθει κάποια αδιαθεσία ή δεν νοιώθει άνετα να έρθει τότε να μην έρθει'', πρόσθεσε ο κ. Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης πρότεινε επιπλέον να τους δοθεί και θερμόμετρα όπως υπάρχουν και στις υπεραγορές, για να μετρούν την θερμοκρασία των πελατών. 

Ραντεβού 

Ο κομμωτής ανάλογα με την ανάγκη του πελάτη θα βάλει το ραντεβού και μετά υπολογίζοντας την ώρα που χρειάζεται πάνω σε αυτόν θα βάζει και το επόμενο. 

«Ανάλογα με το κομμωτήριο, τα τετραγωνικά - τον χώρο σου δηλαδή αν υπάρχει η απόσταση των 2.5 μέτρων μεταξύ πελατών και υπαλλήλων τότε μπορεί να μπουν – να εξυπηρετηθούν και δύο πελάτες ταυτόχρονα».

«Πρέπει να δουλέψεις λίγο με σοβαρότητα, να δεις το πελατολόγιο σου πιο σοβαρά»

''Πρέπει και οι πελάτες να δουν την κατάσταση στα σοβαρά, δηλαδή σίγουρα θα υπάρχουν όπως και πριν άτομα που θα ζητούν να τους εξυπηρετήσεις πρώτους γιατί είναι βιαστικοί και στο τέλος να μένουν εκεί, πράγμα το οποίο πρέπει να σταματήσει'', ανέφερε ο κ. Παντελίδης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, εάν υπάρχουν πελάτες οι οποίοι είναι στον ίδιο χώρο χωρίς να έχουν το ραντεβού τους την συγκεκριμένη ώρα καλό θα είναι ο χώρος ο οποίος θα περιμένουν να είναι έξω – να διαμορφωθεί ένας χώρος, εφόσον το επιτρέπουν βέβαια και οι καιρικές συνθήκες.

Καταγγελίες 

Το θέμα παρανομίας δεν έγινε τώρα μόνο, υπήρχε πάντα. Τώρα όμως ίσως αυτό να γίνεται περισσότερο, δηλαδή να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι με το βαλιτσάκι τους, δήλωσε ο κ. Παντελίδης.

>>> Ροή Ειδήσεων Offsite <<<

Αλλά αυτό μπορεί να εξαρτηθεί και με τον κόσμο… υπήρχαν ναι στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα τέτοια περιστατικά μας ανέφερε αλλά κατά τον ίδιο είναι αυτοί που το έκαναν και πριν. ''Οι επαγγελματίες δεν το κάνουν αυτό.Ολόκληρο το διάστημα αν έχουν κατηγορηθεί 3 άτομα''.

Σημαντικό θέμα και τα ενοίκια

Παρόλα αυτά ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να συζητηθεί με τους αρμόδιους, αφού γίνει η επανέναρξη σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη είναι το οικονομικό – τα ενοίκια, προκειμένου να δουν πως θα το διαχειριστούν και πως θα γίνονται οι πληρωμές για αυτά.

Home